El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Suprem confirma infraccions per neutralitat informativa de TV3 i Catalunya Ràdio
  • CA

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) als acords de la Junta Electoral Central que van considerar que TV3 i Catalunya Ràdio van vulnerar en quatre ocasions els principis de neutralitat informativa i pluralisme polític durant la campanya per a les eleccions del 21 de desembre del 2017. El tribunal confirma que es van fer “continguts partidaris” que van suposar “un alineament del mitjà públic amb unes formacions polítiques en perjudici d’altres”. Entre els continguts en qüestió, hi ha dues portades de Mònica Terribas al programa matinal de Catalunya Ràdio, la cobertura d’un concert convocat per l’ANC dins del Telenotícies Vespre i una manifestació a Brussel·les. 

Segons ha informat el tribunal, els magistrats han escoltat i vist els programes que van donar lloc als acords dictats per la JEC el desembre del 2017 i consideren que no són compatibles amb els principis de neutralitat informativa i de pluralisme que exigeix la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) en els mitjans públics en període electoral.

Per als magistrats, “el concepte de neutralitat informativa no és un calaix de sastre que admeti qualsevol contingut i entri en conflicte amb la llibertat d’informació“, sinó “la plasmació en els períodes electorals de l’exigència reforçada per als mitjans públics de la objectivitat requerida a totes les administracions públiques” prevista a la Constitució. “La parcialitat de la informació que es tradueix en avantatge per a qui veu acollits els seus postulats i desavantatge per als altres és radicalment incompatible amb aquests principis”, afegeixen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa