Sordo (CC.OO) diu que el futur de Catalunya s'ha de votar en un referèndum

El secretari general de CCOO ha defensat que el marc d'autogovern de Catalunya "ha de ser votat per les institucions i per la ciutadania catalana mitjançant un referèndum".

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha defensat que el marc d'autogovern de Catalunya "ha de ser votat per les institucions i per la ciutadania catalana mitjançant un referèndum". En declaracions a Onda Vasca, Sordo s'ha referit al fet que partidaris de la consulta sobiranista afiliats a CCOO hagin lamentat que dies enrere Sordo descartés cridar a participar en el referèndum previst pel diumenge 1 d'octubre.

Segons el parer del líder sindical, la reacció d'aquests afiliats és "poc matisada" i basada en "unes declaracions que no vaig dir". "El que vaig dir, no ho dic jo. Ho diuen les mateixes CCOO de Catalunya, i és que CCOO no convoca aquest referèndum, no és qui crida a la participació", ha afirmat.

 

 

En aquest context, ha ressaltat que l'anàlisi que la central fa de la situació a Catalunya és que el marc d'autogovern dels catalans, "que ha de ser producte d'una negociació política de debò, no pot estar sotmès a la judicialització de la vida política que pretén el PP". "Aquest marc d'autogovern ha de ser votat per les institucions catalanes i també per la ciutadania catalana mitjançant un referèndum. Això no ho poso en dubte", ha ressaltat.

 

Comentaris