El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sordo (CC.OO) diu que el futur de Catalunya s’ha de votar en un referèndum
  • CA

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha defensat que el marc d’autogovern de Catalunya “ha de ser votat per les institucions i per la ciutadania catalana mitjançant un referèndum”. En declaracions a Onda Vasca, Sordo s’ha referit al fet que partidaris de la consulta sobiranista afiliats a CCOO hagin lamentat que dies enrere Sordo descartés cridar a participar en el referèndum previst pel diumenge 1 d’octubre.

Segons el parer del líder sindical, la reacció d’aquests afiliats és “poc matisada” i basada en “unes declaracions que no vaig dir”. “El que vaig dir, no ho dic jo. Ho diuen les mateixes CCOO de Catalunya, i és que CCOO no convoca aquest referèndum, no és qui crida a la participació”, ha afirmat.

 

En aquest context, ha ressaltat que l’anàlisi que la central fa de la situació a Catalunya és que el marc d’autogovern dels catalans, “que ha de ser producte d’una negociació política de debò, no pot estar sotmès a la judicialització de la vida política que pretén el PP”. “Aquest marc d’autogovern ha de ser votat per les institucions catalanes i també per la ciutadania catalana mitjançant un referèndum. Això no ho poso en dubte“, ha ressaltat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa