El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sor Lucía Caram: “Va ser una situació violenta en un pregó que volia ser pacífic”
  • CA

 

La monja dominica Sor Lucía Caram s’ha referit aquest matí als aldarulls que va patir durant el pregó que va pronunciar dissabte a Alba de Tormes (Salamanca). “Va ser surrealista total, i havia un gran dispositiu de la Guàrdia Civil“, ha explicat en una entrevista al programa ‘Els Matins’ de Tv3. Tot i això, ha deixat clar que “el poble em va acollir molt bé, i deien que mai havien tingut un pregó amb tanta gent”.

Grups conservadors i espanyolistes havien fet una crida a boicotejar l’acte, i s’hi van presentar: “Cridaven amb molt ressentiment. Va ser una situació violenta en un pregó que volia ser pacífic”, ha assenyalat la monja dominica, que assegura que “en el pregó no hi havia cap referència política, però en un moment quan vaig pronunciar Catalunya em van escridassar molt”.

 

Sor Lucía Caram ha recordat que va haver de sortir de l’Ajuntament “blindada” per la Guàrdia Civil, tot i que molta gent la volia saludar. Preguntada per si es va arribar a plantejar no anar-hi, ha respost amb contundència: “Tenia un compromís i havia dit que anava, i no anar-hi només hauria suposat donar-lis un gust. No hem de tenir por”.

A partir d’ara, però, ha considerat que “és millor que no vagi voltant ni donant xerrades, perquè la gent que m’estima pateix. Hi ha grups d’exaltats que no saps com poden reaccionar”. Finalment ha conclòs demanant que “el mateix respecte que tenim nosaltres pels espanyols, és el que han de tenir ells per Catalunya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa