El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Som Alternativa busca reactivar el Front Republicà
  • CA

Si el PSOE no aconsegueix els suports necessaris per investir Pedro Sánchez abans del 23 de setembre, l’Estat es veurà abocat a unes noves eleccions el 10 de novembre. En aquest escenari, Som Alternativa, que va concórrer a les eleccions espanyoles amb el Front Republicà, juntament amb Poble Lliure i Partit Pirata, i obtenint més de 113.000 vots, proposararà una taula de diàleg “on totes les forces independentistes i autodeterministes puguem valorar conjuntament quina ha de ser la millor resposta davant aquest escenari. Davant els plans d’un Estat autoritari cal defugir l’estratègia de la desunió”. Així ho ha anunciat en un comunicat, en què remarca que considera imprescindible que “les forces independentistes i autodeterministes siguin capaces d’analitzar l’escenari de manera conjunta”. Si la convocatòria d’eleccions espanyoles rep des de Catalunya “una resposta partidista, sense objectius comuns i amb batalles de curta volada per aconseguir uns pocs escons al Congrés, l’estratègia de l’Estat, l’IBEX35 i el Règim del 78 haurà triomfat”, vaticina Som Alternativa, que va tenir com a cap de llista al Front Republicà Albano Dante Fachin. 

A parer de Som Alternativa, la repetició d’eleccions tindria entre els seus objectius “interferir, distorsionar i desmobilitzar i desviar la resposta ciutadana i desobedient cap a un procés electoral controlat per les elits”. Seria un contrasentit, creu, “que mentre a Catalunya es treballa per construir una estratègia conjunta i transversal davant la repressió i la imposició, els partits independentistes i autodeterministes responguessin a la convocatòria posant per damunt els seus interessos particulars”.

I finalment, un toc d’alerta per a ERC: “L’Estat i la pràctica totalitat dels seus partits no tenen cap intenció de reconèixer Catalunya com a subjecte polític. El PSOE, igual que el PP, Vox i Ciutadans ha tancat la porta a qualsevol diàleg respectuós amb Catalunya. La repetició d’eleccions és un “a por ellos” electoral. Si cal, l’Estat repetirà eleccions fins a esborrar qualsevol obstacle. Ni tan sols el suport sense condicions ofert per ERC ha servit de res”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa