Som Alternativa busca reactivar el Front Republicà

Davant d'una possible repetició electoral, plantejarà a l'independentisme si cal fer un front comú per bloquejar l'Estat

Si el PSOE no aconsegueix els suports necessaris per investir Pedro Sánchez abans del 23 de setembre, l'Estat es veurà abocat a unes noves eleccions el 10 de novembre. En aquest escenari, Som Alternativa, que va concórrer a les eleccions espanyoles amb el Front Republicà, juntament amb Poble Lliure i Partit Pirata, i obtenint més de 113.000 vots, proposararà una taula de diàleg "on totes les forces independentistes i autodeterministes puguem valorar conjuntament quina ha de ser la millor resposta davant aquest escenari. Davant els plans d'un Estat autoritari cal defugir l'estratègia de la desunió". Així ho ha anunciat en un comunicat, en què remarca que considera imprescindible que "les forces independentistes i autodeterministes siguin capaces d'analitzar l'escenari de manera conjunta". Si la convocatòria d'eleccions espanyoles rep des de Catalunya "una resposta partidista, sense objectius comuns i amb batalles de curta volada per aconseguir uns pocs escons al Congrés, l'estratègia de l'Estat, l'IBEX35 i el Règim del 78 haurà triomfat", vaticina Som Alternativa, que va tenir com a cap de llista al Front Republicà Albano Dante Fachin. 

A parer de Som Alternativa, la repetició d'eleccions tindria entre els seus objectius "interferir, distorsionar i desmobilitzar i desviar la resposta ciutadana i desobedient cap a un procés electoral controlat per les elits". Seria un contrasentit, creu, "que mentre a Catalunya es treballa per construir una estratègia conjunta i transversal davant la repressió i la imposició, els partits independentistes i autodeterministes responguessin a la convocatòria posant per damunt els seus interessos particulars".

 

I finalment, un toc d'alerta per a ERC: "L'Estat i la pràctica totalitat dels seus partits no tenen cap intenció de reconèixer Catalunya com a subjecte polític. El PSOE, igual que el PP, Vox i Ciutadans ha tancat la porta a qualsevol diàleg respectuós amb Catalunya. La repetició d'eleccions és un "a por ellos" electoral. Si cal, l'Estat repetirà eleccions fins a esborrar qualsevol obstacle. Ni tan sols el suport sense condicions ofert per ERC ha servit de res".

 

Comentaris (12)
Un venedor de motos. Fa 4 mesos
Els analfabets polítics han de tenir una opció per poder votar. Confiar en un personatge com aquest és com comprar un cotxe sense motor, i que t'han promès que funciona sense gasolina.
Vicenç Ramoneda Fa 4 mesos
Reactivar què? Els polítics independentistes son molt independents, tant que van a la seva. Mai s'uniran per aconseguir que Catalunya sigui estat. En el fonts són autonomistes, o no?
ÉS IMPRESCINDIBLE Fa 4 mesos
113.000 vots vam tenir sense diners. Si fem la campanya una mica millor i sumem a més gent, entrem. Un cop dins, tindrem altaveu i podrem trencar el monopoli mediàtic de l'autonomisme-processisme.
A ERC Fa 4 mesos
Gran opció que es presenti tindré algú a qui votar, pq a dia d'avui tinc un gran remordiment per haver votat ERC i que regali el meu vot a canvi de res. Res, res. Molt enrabiat!
Kiko Fa 4 mesos
No pot ser que els catalans nomes poguem triar entre ERC i JxCat, i es ridicul que els dERC despres de rebutjar anar amb JxCat a les europees ara vingueu amb histories de que el Front nt us fara perdre vots. Jo els tornare a votar, i si no surten,dormire tranquil sabent que els meus vots no han sigut per investir president un del PSOE, els monarquics, els del 155.
Per esgarrifar cries... Fa 4 mesos
Ja no cal. Si tenen voluntat, que s'uneixin a un partit transversal. Ara cal FER Pinya.
SR. MEU Fa 4 mesos
De 'pinya', la que s'ha de fotre especialment ERC, si no no canviaran mai de discurs. Oblida't d'unitats impossibles.
Sometent Fa 4 mesos
Som-hi FR!!! Fem veure a ERC i JxCAT que o van a la una o els volem fora.
Venedor de fum que resta. Fa 4 mesos
Aquest personatge ja va fer perdre 100.000 vots independentistes. Només ofereix xarrameca. No té cap estructura ni cap possibilitat de complir les seves promeses.
BondiaCatalunya Fa 4 mesos
Si en poques setmanes i amb quatre duros van aconseguir 113.000 vots, perquè no hauria de treure bon resultat ? En principi, sóc votant d'ERC. Però ara mateix no em veig capaç de tornar-los a votar.
Unitat Fa 4 mesos
S'hauria de trobar la manera de que cap vot independentista vagi a sac foradat o no compatibilitzi per la nostra causa. Que s'ho facin mirar.!!!!
BondiaCatalunya Fa 4 mesos
Només hi ha una manera: unitat estratègica. Si es perden vots, ERC i JxCat en seràn els principals responsables.
La mierda, aunque le añadan azúcar, sigue siendo mierda. Fa 4 mesos
Sólo eres un miserable vividor.
Molt bé Fa 4 mesos
Jo els tornaré a votar.
Nou Substractor Fa 4 mesos
En les últimes eleccions generals el FR no va obtenir representació i doncs els seus vots es van distribuir proporcionalment entre els partits que sí que en van obtenir. Això va implicar que 86.500 del vots del FR anessin a parar a partits monàrquics. L'ANC hauria de fer alguna cosa perquè això no es torni a repetir, perquè ja ho diuen: els catalans som imbècils.