El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Solidaritat s’indigna amb la Mesa per la reforma del grup mixt
  • CA

Solidaritat Catalana presentarà esmenes a la reforma normativa del grup mixt, feta per la Mesa del Parlament. El diputat de SI i número dos per la circumscripció de Barcelona, Alfons López Tena, s’ha mostrat crític amb el document de la Mesa perquè entén que resta poders a la seva formació. La queixa de la força independentista se centra en els requisits per presentar iniciatives legislatives.

La queixa de SI afecta les iniciatives que precisen dues forces per ser presentades. Aquest és, entre altres, el cas de les comissions d’investigació. Fins ara, si un partit formava part del grup mixt se li demanava ser-ne majoria (requisit que SI compleix) per promoure l’acció parlamentària. Amb el nou text calen cinc membres del grup mixt, condició que dona dret de veto a C’s quan no vulgui secundar les demandes de SI. En la resta d’iniciatives SI i C’s mantenen la capacitat de presentar-les ja que actuaran com a subgrups independents.

Aquesta decisió, ha afirmat López Tena, “no només treu poder al nostre grup parlamentari sinó a les 102.000 persones que ens van votar”. El mateix López Tena ja va avançar ahir en una entrevista a El Singular Digital la seva discrepància amb l’acció de la Mesa del Parlament.

SI ja ha enviat un document a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, on li adreça aquesta queixa i altres de caràcter tècnic, com el fet que la Mesa no hagi contemplat una comptabilitat separada entre SI i C’s. López Tena ha advertit que espera que es tractin d’errors de procediment i no polítics. “Si no és així combatrem la decisó de la Mesa, que no havíem demanat i de la qual no hem pogut participar”, ha advertit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa