Solidaritat diu que no pagarà "preus polítics" per tenir grup parlamentari

S'havia especulat que ERC els podia cedir un escó perquè tinguéssim els cinc diputats necessaris per poder formar un grup

Solidaritat Catalana per la Independència ha emès un comunicat avui en el que afirma que no pagarà preus polítics per tenir grup parlamentari i no haver de formar part del grup mixt. En els darrers dies, s'havia especulat que ERC els podia cedir un escó perquè tinguéssim els cinc diputats necessaris per poder formar un grup.

"No traficarem amb els vots i els escons, i en conseqüència no pagarem preus polítics per tal de tenir grup parlamentari", asseguren fonts de Solidaritat, que atribueixen aquesta possibilitat a 'molts rumors' i "intoxicacions interessades".

SI considera que després d'obtenir quatre diputats a les eleccions del Parlament "en només quatre mesos de vida, ara és hora de definir i començar a treballar els propers passos cap a la construcció i consolidació del projecte polític per aconseguir la independència de Catalunya".

El partit liderat per Joan Laporta s'ha proposat tres passos per arribar a aquest objectiu. En primer lloc, vertebrar l'estructura organitzativa de SI amb l'elecció de les executives comarcals i de vegueries entre tots els adherits que s'hi vulguin presentar. Per al proper 11 de desembre, la formació ha convocat a una reunió nacional tots els enllaços comarcals i de vegueries per preparar els congressos a nivell local.

En segon lloc, SI començarà a preparar les eleccions municipals al seu municipi. Cada comissió local decidirà presentar-se a les eleccions municipals i com, o no presentar-se. En cas de concorre-hi, les candidatures s'elegiran per primàries. El partit independentista es presentarà a les eleccions municipals on sigui viable, ja sigui amb llistes pròpies o en el marc d'una coalició independentista.

A partir d'aquí, i en tercer lloc, el primer Congrés Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència tindrà lloc durant el primer trimestre de l'any 2011, on s'aprovaran els estatuts de SI, la po

 
 

Comentaris