Solidaritat descarta una llista unitària a Barcelona

El partit defensa que Portabella no compleix el perfil adient

El diputat de Solidaritat Catalana, Uriel Bertran, ha donat per acabada l'opció d'una candidatura unitària independentista a Barcelona, després que ERC i Reagrupament, divendres passat, anunciessin un pacte electoral entre ambdues formacions. Bertran ha recordat que SI exigia una llista que aportés canvi, renovació i que fos independentista. Aquests requisits, segons el diputat, no s'acompleixen amb una llista encapçalada per Portabella ja que, ha argumentat, "no descarta reeditar un nou tripartit, ha pactat amb partits d'obediència espanyola i vol el vot dels socialistes desencantats enlloc del dels independentistes il•lusionats". Bertran ha insistit que l'opció unitària era la millor tot i assegurar que SI encara pot arribar a acords amb altres forces, com la CUP o Catalunya Acció.

El diputat independentista ha anunciat que SI presentarà un centenar de candidatures a les properes eleccions municipals. "Apostem per les llistes de qualitat i no per les fantasma. Volem gent implicada amb el municipi", ha subratllat. L'objectiu de la formació és tenir llista a les ciutats de referència. En aquest sentit Bertran ha assegurat que, amb les candidatures previstes, més del 70% de la població tindrà l'opció de votar Solidaritat Catalana. La majoria d'aquestes llistes seran al Principat de Catalunya tot i que també n'hi haurà al País Valencià.

El partit ha presentat el seu web per les eleccions municipals (http://www.solidaritatmunicipal.cat). La pàgina permetrà recollir les propostes dels ciutadans i vol fer ús de les xarxes socials per ampliar-ne el ressó

 
 

Comentaris