El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Solé: “Brussel·les hauria d’haver sancionat Espanya per la repressió de l’1-O”
  • CA
Jordi Solé, en un moment de la seva intervenció
Jordi Solé, en un moment de la seva intervenció | Josep Maria Montaner

 

 

L’eurodiputat d’ERC, Jordi Solé, considera que la Unió Europea ha “mirat cap a l’altra banda” en l’estratègia d’Espanya comtra el procés sobiranista, el referèndum del Primer d’Octubre o bé els casos contra la llibertat d’expressió. En una xerrada a la Fundació Irla, el think tank dels republicans, en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu, (Prada, el Conflent), Solé ha reclamat que s’apliqui l’article 7 dels tractats de la Unió, un article que preveu que els Estats fins i tot, perdin el dret a vot en el consell. 

 

Solé considera que hi han hagut casos fragants de casos de “deriva antidemocràtica de l’Estat espanyol” dels darrers mesos per intentar aturar el procés sobiranista. Una estratègia que ataca el cor dels “valors fonamentals de la Unió” com ara la llibertat d’expressió o drets polítics o bé, l’actuació policial de l’1-O.

 

De fet, Solé també destaca que hi ha cinc estats de la UE governats per populismes d’extrema dreta com ara Polònia, Hongria, Austria, Bulgaria i Itàlia. Uns governs que, a parer de Solé, són mirats per indulgència. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa