El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Societat Civil Catalana treu tota l’artilleria contra el Procés
  • CA

Societat Civil Catalana (SCC) ha decidit treure tota l’artilleria contra el Procés. El president de l’entitat, Fernando Sánchez Costa, ha presentat junt amb altres dirigents de l’organització unionista un seguit d’accions que busquen debilitar l’independentisme. Una de les accions més vistoses és l’anunci d’un tall permanent cada divendres dels Túnels de Vallvidrera fins que el tall dels independentistes a Meridiana s’acabi.

L’entitat, però, té altres accions previstes, més enllà de l’àmbit local, que tenen a veure amb la propaganda política. Així, s’ha anunciat que a finals de maig o principis de juny es farà una “gran exposició” a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les en col·laboració amb “grups parlamentaris amb molta sintonia com el grup dels Populars, el PSOE i Cs” per explicar “com hem viscut els altres catalans —la majoria— el procés”, ha dit Sánchez Costa.

La mostra al Parlament Europeu inclourà fotografies, audiovisuals, vídeos de relat textual on “persones afectades i que han patit el Procés” explicaran la seva versió dels fets. SCC ha decidit fer aquesta acció perquè troba que el govern espanyol ha fet “una gran tasca de diplomàcia institucional” però “no ha aconseguit posar el focus en la configuració de l’opinió pública internacional, que és la que condiciona l’opinió política dels estats en el fons”.

També a nivell europeu, SCC ha dit que explorarà el camí de les peticions i en presentarà alguna en referència a la reivindicació de neutralitat en els espais públics.

Ja a nivell local, SCC també té previst fer el 12 de març una jornada dedicada a col·legis professionals. La primera d’una sèrie d’activitats d’una campanya que buscarà contrarestar la presència de l’independentisme en col·legis professionals o institucions com la Cambra de Comerç de Barcelona.

D’altra banda, SCC també prepara accions en el terreny cultural i esportiu. En el cultural vol tornar a celebrar una conferència d’homenatge a Miguel de Cervantes, recordant que a la UB fa dos anys es va haver de suspendre per l’acció de “radicals independentistes”. En esports, l’entitat vol organitzar campionats en motiu de la celebració de l’Eurocopa.

Taula de diàleg

Sánchez Costa també s’ha referit a la taula de diàleg entre el govern espanyol i el català. El president de SCC ha demanat a Pedro Sánchez que els rebi i li ha traslladat la necessitat de posar damunt la taula la necessitat d’una nova llei electoral a Catalunya, la neutralitat institucional i dels espais públics i una plena normalització de “les dues nostres llengües pròpies, el català i el castellà”.

SCC no s’oposa al diàleg però creu que pot crear “desafecció” entre tots aquells que han defensat aquests anys “la Constitució” a Catalunya. El president de l’entitat ha dit a més que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha de ser tractat com qualsevol altra president de comunitat autònoma i ha demanat que la delegació del Govern a la taula no sigui qualificada de “catalana” perquè considera que no és representativa de la pluralitat del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa