El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Societat Civil Catalana critica que la Diada “s’hagi convertit en la festa dels secessionistes”
  • CA

Societat Civil Catalana ha criticat aquest dimecres que la Diada “s’hagi convertit en la festa dels secessionistes” i ha acusat el Govern de “fomentar la ruptura i la divisió entre els catalans”. En un comunicat, l’entitat ha lamentat que l’Executiu en sigui “el principal impulsor” i sosté que “des de fa anys la majoria del poble de Catalunya no vol participar en aquesta festa perquè no la senten com a pròpia”.

Per això, SCC ha proposat traslladar aquesta celebració al dia de Sant Jordi perquè la “majoria constitucionalista pugui expressar públicament el seu sentiment català i espanyol”. D’altra banda, Societat Civil Catalana ha carregat contra el president de la Generalitat, Quim Torra, en considerar que “està ignorant i pretén silenciar al constitucionalisme català”, després del seu discurs institucional d’aquest dimarts amb motiu de la Diada.

Per l’entitat, el president català és “l’artífex i principal responsable” que els contraris a la independència no celebrin la Diada i ha assenyalat que “treballarà amb més intensitat que mai” per reivindicar “els drets i llibertats dels catalans constitucionalistes”. Amb tot, SCC ha reclamat la fi de la immersió lingüística, la creació d’una escola plural, uns Mossos “despolititzats”, una llei electoral “justa” i que “l’espai públic sigui de tots. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa