El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El socialista Nicolás Redondo creu que el PSC és “un element perjudicial”
  • CA

L’exdirigent del PSE Nicolás Redondo considera que el PSC és “un element perjudicial per a un projecte d’esquerres i nacional”, perquè defensa “polítiques identitàries” que són “incompatibles amb la llibertat, la igualtat, la raó i el cosmopolitisme”. Sent així, “com pot creure algú que són progressistes?”, s’ha preguntat en una entrevista amb Europa Press.

Redondo ha advertit que la política identitària, “quan la fan servir les classes dirigents”, és “absolutament incompatible amb la igualtat, perquè defensa privilegis”; amb la llibertat individual, perquè divideix entre “els nostres” i “els enemics”; amb el “cosmopolitisme, perquè és una política d’aldea” i amb la raó, perquè fa servir els sentiments.

A més, ha avisat que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, “té tot el dret a demanar una nació de nacions” –“jo no sé què és però ell sembla que sí ho sap”, ha dit– però creu que, tot seguit, els socialistes li haurien d’exigir “que sigui coherent i digui que si Espanya es converteix en una nació de nacions la Constitució del 78 ha deixat d’existir”.

En aquest context, ha mirat els barons socialistes, per preguntar-se si per ventura “ningú està profundament en desacord amb el que diu Iceta”, si “tots són capaços d’assimilar que Iceta tingui mig colonitzat el PSOE” i que, amb la seva aposta per la “nació de nacions”, pugui dir com es defineixen a si mateixos els espanyols. “O és que tenen Iceta per una persona insubstancial?”, ha prosseguit.

Davant la negociació del PSOE amb ERC per formar govern, ha advertit els seus companys de partit que “el silenci mai no és bo, ni per disciplina ni per lleialtat”. Redondo ha recordat que ell es va quedar “molt sol” defensant que al País Basc el PSOE hauria de pactar amb el PP “perquè el PNB estava més prop dels qui donaven legitimitat a ETA que de les víctimes”, però després el temps li va donar la raó. “Això em porta a poder dir que són més lleials els qui aixequen la veu que els qui s’amaguen en el silenci”, ha afegit. És més, ha afirmat que “alguns dels qui estan en silenci seran els que li donin les primeres palades a Pedro Sánchez quan mori políticament”, i amb això li fan “un mal favor al PSOE i un mal favor a Espanya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa