El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El sobiranisme crida a “fer cadenes humanes” per impedir la visita del rei
  • CA

Divendres, els reis espanyols visitaran Barcelona i Figueres. Però el sobiranisme es prepara per evitar que la visita sigui tranquil·la. Així han preparat una protesta a la capital catalana per “impedir que els reis espanyols s’hi passegin impúnement”. Òmnium, ANC, JxCAT, ERC, la CUP, la Intersindical, USTEC,  IAC, la Unió de Pagesos, el SEPC, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, el CIEMEN, Escoltes Catalans,  i diverses entitats de l’esfera sobiranista han convocat a “blindar amb cadenes humanes els llocs més emblemàtics de la ciutat divendres  a la tarda”.

El sistema per articular la protesta i complir amb la distància social que obliga la COVID ha fet posar en marxa la maquinària suïssa d’Òmnium. Segons han explicat aquesta tarda, en la presentació de la protesta al Parc de la Sagrada Família de Barcelona, a  través de la web, els participants s’hi poden apuntar i escollir el lloc de la manifestació com ara el monument a Colom, la Sagrada Família o el Front Marítim, entre altres. L’objectiu és evitar la foto dels reis en espais i monuments simbòlics de la ciutat..

 

En l’acte de presentació s’ha llegit un manifest en què recorden que als reis “no els ampara cap privilegi”. De fet, defineixen la monarquia com “corrupta, opaca i repressora” que “no és benvinguda a Catalunya”. “No permetrem que els borbons intentin treure rèdit personal d’aquesta situació extrema que estem vivint”, alerten. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa