El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sirvent (CUP): “Podríem dir que PDeCAT i ERC mai han deixat l’autonomisme”
  • CA

 

 

Per la CUP, el PDeCAT i ERC no han retornat a la via autonòmica, sinó que mai el van abandonar. Aquesta és la reflexió de la diputada de la CUP, Maria Sirvent, a la pregunta de Laura Rosell aquest vespre al FAQS sobre si les dues formacions tornaven a ser autonomistes. “Podríem dir que PDeCAT i ERC mai han deixat l’autonomisme”, ha contestat. 

 

“El 27-O es va fer una declaració però en el terreny declaratiu, hi ha un acatament del 155, els secretaris generals continuen en el seu lloc i a dia d’avui veiem unes polítiques públiques continuistes i amb conseqüències nefastes per les classes populars”, ha detallat. “Les institucions catalanes no han estat a l’alçada. És el poble el que s’està garantint les llibertats”, ha afegit. 

 

En aquest sentit, s’ha mostrat del tot desconfiada amb la possibilitat d’acords amb l’Estat. “El diàleg no és possible quan no hi ha reconeixement d’autodeterminació”, ha advertit Sirvent. “No podem participar d’un govern que té un model de país contrari a com entenem l’exercici d’autodeterminació”, ha avisat en les relacions amb el Govern de Quim Torra. Un d’aquests efectes és el no que els cupaires apunten als pressupostos. “És improbable que donem suport a uns pressupostos que es mouen en l’autonomia i que són injustos per a la majoria de la població”, ha conclòs. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa