El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Sindicatura de Comptes va descartar irregularitats punibles en la gestió de Borràs
  • CA

Prova de descàrrec de pes per a Laura Borràs. Dos documents clau en la instrucció del cas sobre els contractes menors de l’Institució de Lletres Catalanes quan la diputada juntera n’era la responsable . La defensa de la cap de files de JxCat a Madrid, dirigida per Isabel Elbal i Gonzalo Boye, ha aportat avui al Tribunal Suprem sengles informes, un de de fiscalització de la Sindicatura de Comptes corresponent a l’exercici 2018 i de tots els contractes menors dels anys 2016 i 2017, així com un altre dels exercicis 2015 i 2016 de l’Oficina de Suport a la l’entitat. 

Segons l’escrit , davant la Sala Segona del Suprem, al que ha tingut accés El Món, d’aquest informe es desprén que el Ple de la Sindicatura de Comptes ha conclòs que “no hi ha cap actuació perseguible ni administrativa ni penalment” en aquest tipus de contractacions. De fet, són aquests contractes menors els que han obert la investigació penal sobre una pressumpta irregularitat de les contractacions. 

 

“Si el Ple de la Sindicatura de Comptes”, continua la defensa,  “hagués tingut el més mínim dubte sobre la possible existència d’una irregularitat constitutiva d’una actuació perseguible en via administrativa o penal així ho hauria fet constar en el seu informe. “No ho va fer perquè no existeix cap irregularitat”, emfatitza el lletrat.

L’advocat no amaga que l’informe de la Sindicatura exposa “objeccions tècniques sobre l’ús d’un dels contractes menors” per una “diferència de criteri” sobre “l’objecte del contracte”. De fet, segons al·lega la defensa, només un dels contractes investigats va ser considerat “fraccionat” per la Sindicatura. Però en cap cas en va deduir que fos  “constitutiu de cap il·lícit ni administratiu ni penal”. Pel que fa a la resta, la Sindicatura va considerar que tots “els altres s’ajusten plenament als seus criteris fiscalitzadors”.

Per altra banda, la defensa lletrada aporta una auditoria de la Sindicatura de l’1 de juny de 2018 que afecta els exercicis 2015 i 2016 de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i que igualment va fiscalitzar l’ILC. “Aquesta auditoria ni tan sols va considerar necessari fer cap mena de recomanació sobre els comptes de l’ILC”, aporta la defensa. Així, la defensa interpreta que segons la Sindicatura no va haver cap irregularitat punible durant els anys de gestió de Borràs. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa