El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un sindicat de Mossos retreu a Jové una “falta de respecte” cap a un agent del Parlament
  • CA

El sindicat SAP-Fepol dels Mossos d’Esquadra ha enviat una carta al president del Parlament, Roger Torrent, en la que lamenta la “falta de respecte i menyspreu” del diputat d’ERC Josep Maria Jové cap a un agent que vigilava la cambra catalana el 19 de desembre passat. Els agents el van identificar per haver retret a un agent una suposada actitud racista contra una diputada. A l’exterior de la cambra catalana Jové hauria detectat una mirada de caire racista contra una diputada en un dels agents que hi havia. El republicà va voler defensar la diputada de la suposada mirada amb actitud racista i va qüestionar l’actitud del policia. Posteriorment, els Mossos van requerir a Jové que s’identifiqués i van accedir a la cambra per fer-ho. Un cop feta la identificació, els agents van marxar.

En la carta dirigida a Torrent, el SAP-Fepol explica que s’ha interessat pels fets, que lamenta, i que considera que l’actuació de Jové “no és ni escaient, ni adient, ni tampoc oportuna”. L’actitud del diputat, segons el sindicat, va “mostrar una falta absoluta de respecte i menyspreu, vers l’efectiu policial en particular i el cos de Mossos d’Esquadra en general”. En concret, retreuen a Jové les “formes” utilitzades per adreçar-se a un servidor públic.

En considerar que la mirada de l’agent vers la diputada no va ser de caire racista, el SAP-Fepol recorda a Torrent i Jové que el codi de conducta dels diputats els obliga a tenir un tracte “adequat i respectuós” amb tots els que treballen al Parlament. El fet que es fes públic l’incident el mateix dia fa pensar al sindicat policial que Jové buscava “el menysteniment” del cos policial.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: josep a desembre 06, 2020 | 21:47
    josep desembre 06, 2020 | 21:47
    gossos botiflers, acabareu arrossegant-vos i suplicant clemencia
    • Icona del comentari de: josep a desembre 06, 2020 | 21:47
      josep desembre 06, 2020 | 21:47
      gossos botiflers, acabareu arrossegant-vos i suplicant clemencia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa