El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Simón diu que “no tindria sentit” plantejar més mesures de confinament
  • CA

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha dit aquest dimarts que ara mateix “no tindria sentit” que el govern espanyol decretés noves mesures per restringir encara més el confinament, ja que considera que tot el que s’ha aplicat fins a dia d’avui ja és prou exigent i suficient com perquè els seus resultats es vegin reflectits a la corba dels contagis.

També ha insistit una altra vegada que la principal prioritat de les autoritats sanitàries ara mateix és rebaixar la pressió de les Unitats de Cures Intensives (UCI) dels hospitals, ja que cada vegada estan més saturades i calculen que la situació vagi a pitjor encara que la tendència d’infectats comenci a baixar.

L’Estat espanyol ha batut un rècord en mortalitat aquest dimarts: 849 noves morts en només 24 hores. No obstant, Simón ha demanat prudència argumentant que aquest augment tan brusc es pot deure a les dades no notificades durant el cap de setmana.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries ha fet aquestes declaracions des de la seva habitació, a casa. Aquest dilluns ja no va poder fer la roda de premsa des del Palau de la Moncloa perquè ha donat positiu en coronavirus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa