El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Simón diu que l’estudi serològic permetrà saber quina ha estat la mortalitat real
  • CA

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha dit aquest dimecres que l’estudi serològic permetrà saber quin ha estat el percentatge real de morts per coronavirus respecte tota la població que l’ha passat. En una roda de premsa telemàtica des del Palau dela Moncloa, el doctor ha afirmat que espera que el nombre real d’infectats sigui més gran que el que s’ha diagnosticat. Tot i això, ha volgut remarcar que “aquí no es tracta de tenir un percentatge més alt o més baix, perquè les més de 27.000 morts segueixen existint“.

Preguntat per la possible obligatorietat de dur mascareta en qualsevol espai, Simón no s’ha mostrat contrari. Sí que ha afegit que hi ha alguns grups de població que haurien de poder gaudir d’una excepció perquè pateixen “ansietat o altres patologies” que poden fer que la mascareta sigui un inconvenient. Ha apuntat que els infants podrien ser un d’aquests grups. De totes maneres, ha tornat a insistir que “la millor mascareta són els dos metres de distància”.

També s’ha mostrat convençut que el permís de poder sortir a passejar amb els infants del 26 d’abril encara no ha tingut conseqüències en la corba de la transmissió. Hi ha hagut alguns hospitals que han registrat més infants malalts del que és habitual, però Simón ho ha atribuït a possibles oscil·lacions de la corba o a què aquests casos lleus no es diagnosticaven quan el sistema estava molt més saturat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa