El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sierra (Cs): “Els separatistes volen fer trampes perquè saben que van perdent”
  • CA

 

La diputada parlamentària de Ciutadans (Cs) Sonia Sierra ha celebrat que el Tribunal Constitucional (TC) hagi suspès cautelarment la reforma del reglament del Parlament. En un contacte amb la premsa des dels passadissos de la cambra, la dirigent de Cs ha afirmat que “els separatistes han volgut fer trampes i canviar les regles del joc a meitat de la partida perquè saben que van perdent”, en referència a la reforma del reglament, i a la possibilitat que JxSí i la CUP aprovin la llei del referèndum mitjançant el procediment de lectura única, ara suspès cautelarment pel TC. A més, Sierra ha dit, en referència a la CUP, que el Govern està “en mans dels antisistema que assalten autobusos i punxen rodes de bicicleta”, per les darreres accions del col·lectiu Arran.

Sierra ha opinat que als independentistes “els ha sortit malament la jugada”, i ha recordat que a la suspensió cautelar de la reforma del reglament per part del TC se li han de sumar els “avisos” del Consell de Garanties Estatutàries, dels lletrats del Parlament, de la Unió Europea i de les Nacions Unides, segons ha apuntat la diputada.

 

Volen fer tripijocs antidemocràtics perquè saben que no poden convèncer ni la majoria dels espanyols ni la majoria dels catalans per canviar la Constitució i les lleis catalanes”, ha justificat Sierra. Per tot això, la diputada de Cs ha insistit que els independentistes han de “reconèixer que han perdut” i que, en detriment, que el president del Parlament, Carles Puigdemont, convoqui eleccions.

Les declaracions de Sierra arriben l’endemà que els grups parlamentaris de Cs i PPC hagin presentat un recurs d’empara al propi TC, també en contra de la reforma del reglament del Parlament. La diputada de Cs Lorena Roldán va assegurar des de Madrid que la “reforma mordassa” impulsada per JxSí i la CUP “silencia l’oposició” i fa que es vulnerin els drets dels diputats.

 

Sierra ha reiterat els atacs contra el Govern i ha insistit que està “en mans dels antisistema” de la CUP, poc després que l’organització juvenil Arran hagi reivindicat una acció contra les bicicletes de lloguer que utilitzen habitualment els turistes. El mateix col·lectiu va atacar, dijous passat, un autobús turístic de Barcelona. “Ja n’estem fartes de l’ocupació per part d’empreses turístiques de l’espai públic del barri. Actuem! Uneix-te la combat”, ha publicat Arran a les xarxes sobre l’acció contra les bicicletes de lloguer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa