El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
SI s’estrena a València entre insults
  • CA

El líder de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Joan Laporta, ha expressat el seu desig que aquest partit polític entri a les Corts Valencianes “amb un independentisme tranquil, pacífic i democràtic”.

Laporta, en un acte celebrat a l’Hotel Astoria Palace de València per a presentar SI, ha posat l’accent en la seva aposta per “normalitzar la independència”. Sobre això, ha indicat que “la normalitat és un pas endavant, però és només una fase d’un llarg procés”.

El líder independentista ha agraït el “suport” de “centenars de militants de SI al País Valencià”. Sobre això, ha subratllat que tenir valencians dins del seu equip “engrandeix la transversalitat” de SI.

“Estem al vostre servei. Ens podeu exigir que es faci escoltar la veu de la independència”, ha subratllat Laporta dirigint-se als valencians presents en l’acte, però ha demanat “treballar per l’objectiu comú”. “Som un partit per fer la independència”, ha reiterat.

Joan Laporta ha agraït a l’expresident del Govern José María Aznar que hagi parlat del “esgotament del model de les autonomies”. En aquest sentit, el líder d’SI ha titllat de “frustrant veure com governs catalans no creuen en la consecució d’un estat independent i enreden a la ciutadania intentant aprofundir en una autonomia que saben de sobres que està esgotada”.

En l’acte de presentació de SI a València també hi han participat els diputats Antoni Strubell, Uriel Bertran i Alfons López Tena, així com els membres del Partit Socialista d’Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN) , Núria Cadenes i Josep Gruièr i l’escriptora Isabel-Clara Simó.

Rebuda entre insults

Abans de començar l’acte, desenes de persones de grups com Coalició Valenciana, Espanya 2000 i Grup d’Acció Valencianista s’han concentrat a la cruïlla dels carrers De Moratí i Barcelonina amb pancartes: “‘Laporta, veste’n a casa teva, fora terroristes del Regne “. Així mateix, han cridat consignes com “Som valencians, mai catalans” i “Puta Laporta, puta Catalunya”.

Diversos policies han impedit que els manifestants poguessin arribar fins a la Plaça Rodrigo Botet, on està ubicat l’Hotel Astoria de València. No obstant això, han aconseguit entrar alguns d’ells i, a l’arribada de Joan Laporta l’han insultat i increpat. A més, s’ha escampat una substància lacrimògena a la recepció de l’hotel.

Després d’aquests aldarulls, Joan Laporta ha destacat: “veient-vos a vosaltres  -en referència al públic que li ha donat suport i que l’ha rebut amb una pancarta en què es podia llegir “Benvinguts a Valencia”  i l’estètica rància dels manifestants,  sé que estic al costat dels bons “.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa