El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
SI proposa un acord nacional per assolir la sobirania fiscal
  • CA

El secretari general de Solidaritat ,Uriel Bertran, ha proposat aquest tarda 4 punts bàsics per tal de fer front a la crisi econòmica que viu Catalunya perquè el país torni a ser “competitiu”.

Bertran ha dit que Catalunya necessita “un model de finançament de sobirania fiscal” i és per aquesta raó que durant la cimera de divendres proposarà als diferents grups polítics un “acord nacional”.

Aquest acord es basa en crear una agència tributaria de Catalunya que recapti els impostos i taxes dels ciutadans del nostre pais. En segon lloc, que la Generalitat tingui capacitat normativa sobre els impostos i taxes del país. Que es consulti al poble de Catalunya abans de que el model de concert econòmic es proposi a Madrid. I, per últim, que no s’accepti cap retallada de la proposta de concert que surti de Catalunya per part del govern espanyol.

Bertran ha dit que amb aquest acord es podria duplicar el patrimoni en infrasctures, duplicar el pressupost en educació i universitats, multiplicar per quatre en recerca i rebaixar a un tipus del 15% l’impost de societat de les PIMES o suprimir l’impost de renda a les persones físiques (IRPF) a les persones amb rendes baixes.

Per últim Bertran ha criticat que “encara és hora que el Govern de la Generalitat ens doni un document de bases per discutir i proposar temes” per la cimera del proper divendres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa