SI presentarà candidatura a tots els municipis on tingui "gent preparada"

Bertran assegura que el seu partit no ha rebut cap oferta formal de Portabella per fer una coalició independentista

La formació liderada per Joan Laporta, Solidaritat Catalana per la Independència (SI), presentarà candidatures a les eleccions municipals a totes les localitats on tingui "gent preparada" per a liderar les llistes, segons ha explicat Uriel Bertran.

El portaveu del partit preveu uns bons resultats ja que la seva presència al Parlament els donarà més viabilitat als mitjans de comunicació i, a més, recorda que en les darreres eleccions en 10 de les 41 comarques catalanes van aconseguir superar la barrera del 5% dels vots, llindar al qual cal arribar per obtenir representació en un ajuntament.

En comarques com Osona i Berguedà, on ERC aconsegueix tradicionalment bons resultats, SI va aconseguir situar-se per davant dels republicans i es va quedar molt a prop de superar el 10% dels sufragis, cosa que els fa tenir bones perspectives.

Una coalició a Bareclona amb ERC?

Bertran ha assegurat que el seu partit no ha rebut cap oferta formal del líder d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, per concórrer en coalició a les municipals, malgrat que el republicà va fer pública una proposta perquè, a la capital catalana, totes les formacions independentistes es presentin sota unes mateixes sigles.

SI preveu teixir aliances locals amb ERC però adverteix que, en cas d'obtenir regidors amb candidatures conjuntes, els representants que s'aconseguissin als consells comarcals i a les diputacions no podrien exercir sota les sigles d'ERC.

"No volem ser còmplices d'un pacte PSC-ERC" a diputacions i consells, argumenta Bertran, qui avisa als republicans -partit en el qual va militar fins fa quatre mesos- que qualsevol pacte SI-ERC s'ha de materialitzar en condicions d'igualtat.

 
 

Comentaris