El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
SI presenta una proposició de llei per declarar la independència
  • CA

Solidaritat Catalana per la Independència ha presentat avui al registre del Parlament, com ja havia explicat el portaveu del grup, Alfons López Tena en una entrevista al Singular, una proposició de llei que té per finalitat “dir quin és el camí pel qual el Parlament declari la independència”, no pas una declaració d’independència.

La iniciativa indica que la declaració d’independència serà efectiva “quan sigui aprovada la present Llei procedimental de declaració d’independència”, quan sigui negociada amb la comunitat internacional la forma i el moment de la declaració de la independència i quan sigui declarada per una majoria absoluta de diputats en sessió solemne del Parlament convocada a tal efecte.

Concretament, els articles de la proposició de llei indiquen que “Catalunya és una nació” i el poble de Catalunya és l’únic titular de la sobirania nacional. En l’article quatre es destaca que el poble de Catalunya no renuncia ni ha renunciat mai al dret a l’autodeterminació, a determinar lliurement el seu futur com a poble en pau, democràcia i solidaritat.

El segueix l’article que s’assenyala que el Parlament es “ratifica en la voluntat d’emprar tots els instruments jurídics vigents i polítics necessaris per tal que el poble de Catalunya pugui exercir el dret a determinar lliurement el seu futur”.

L’article 6 i 7 apunten que “la sobirania nacional del poble de Catalunya és el fonament del futur Estat sobirà i independent de la nació catalana” i que la “decisió de declarar la independència li correspon al poble de Catalunya com a titular de la sobirania nacional, i al Parlament com a representant seu democràticament elegit”.
Finalment un darrer punt diu que a través d’aquesta llei es faculta el Govern “a negociar el reconeixement internacional de la declaració d’independència”.

El parlamentari de SI Uriel Bertran ha demanat a la resta de partits que donin llibertat de vot als seus diputats si la iniciativa arriba al ple.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa