SI impugna la decisió de la mesa sobre el temps del grup mixt

Demanen "la suspensió del ple d'investidura" fins que no s'apliqui el regalment

Primer desacord a la cambra catalana, quan fa escassament dos dies que s'ha constituït. SI ha decidit impugnar l'atribució del temps d'intervenció que la mesa del parlament li ha adjudicat en el debat d'investidura.

Segons va decidir ahir la mesa, les dues formacions que formen part del "grup mixt" –Solidaritat Catalana i Ciutadans- encara que un té quatre diputats i l'altre tres, han de repartir-se el temps: 15 minuts per cada formació el dimarts, ja que el grup mixt intervé a la segona jornada plenària, i cinc minuts el dijous, quan amb tota probabilitat hi haurà la segona votació.

Segons SI, l'article 75.6 del Reglament, diu que les intervencions del Grup Mixt "tenen la mateixa durada que les corresponents als altres grups parlamentaris i el temps es distribueix entre els seus membres de forma proporcional a la importància numèrica de les forces polítiques que l'integren." Per això demanen "distribuir a raó de quatre setenes parts pels primers, i tres setenes parts pels segons".

En el mateix, la formació liderada per Joan Laporta, també demana "la suspensió del debat d'investidura del President o Presidenta de la Generalitat" mentre no quedi clar el funcionament del grup mixt i es compleixi el reglament. En aquest sentit, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, anunciava ahir que s'aprovaria una reforma del reglament.

 
 

Comentaris