El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
SI denuncia un “boicot” policial contra la seva concentració independentista
  • CA

El secretari general de SI, Uriel Bertran, ha criticat l’existència d’un “boicot” policial contra la concentració independentista que el partit va organitzar el cap de setmana passat. Bertran ha reprovat que la Guàrdia Urbana fixés en 800 els manifestants quan, segons el parer dels independentistes, qualsevol càlcul a la baixa situaria el nombre d’assistents en un mínim de 3.000.

Bertran ha titllat la Guàrdia Urbana de “policia política al servei del PSOE”, i ha assegurat que aquest cos policial infla o rebaixa les dades d’assistència de les manifestacions en funció del seu signe polític. L’alcaldable de SI per Barcelona, Santigo Espot, també ha censurat la influència de l’Ajuntament en la Guàrdia Urbana: “Això no és un govern municipal, és un règim, i tots els règims acaben tenint la seva policia política”.

Bertran ha anunciat que el seu partit programa més concentracions a favor de la declaració independentista que va registrar al Parlament, i que, si prospera -cosa molt poc probable-, facultaria la Generalitat a negociar la secessió de Catalunya amb la comunitat internacional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa