El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
SI assegura que Laporta no té previst encapçalar les municipals de Barcelona
  • CA

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, ha valorat avui l’elecció de Jordi Hereu com a candidat a l’alcaldia de Barcelona després de les primàries del PSC com una “victòria del continuisme pur i dur”.

Segons Bertran, Hereu és el candidat de la continuïtat d’un model “espanyolitzador” de Barcelona, que situa la ciutat “en una posició de segon ordre i de provincialització respecte Madrid”. El secretari general de SI defensa que s’ha de preparar Barcelona perquè “deixi de ser una capital de províncies i pugui exercir com a capital de l’estat català”, amb un aeroport del Prat intercontinental i la connexió de tots els barris transport públic.

Per altra banda, Beltran, ha assegurat que Joan Laporta comparteix el compromís del partit que impedeix ostentar dos càrrecs al mateix temps i que li impediria ser diputat al Parlament i presentar-se com a regidor a l’Ajuntament de Barcelona. “És un compromís que tots plegats hem assumit”, ha recalcat.

Segons Beltran, Laporta va assegurar que no està entre les seves previsions encapçalar la candidatura de SI a Barcelona, atesa la seva funció al Parlament de Catalunya. El secretari general de SI també ha recordat que al congrés de diumenge no es va presentar cap esmena a l’article que prohibeix ostentar dos càrrecs a la vegada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa