Set de cada deu barcelonins volen que Colau cooperi en l'1-O, segons l''Ara'

La implicació de l'Ajuntament podria trencar el pacte de govern tot i que el 58% de votants del PSC estan a favor de la col·laboració

 

El 70% de barcelonins volen que l'alcaldessa Ada Colau cooperi en l'1-O i permeti l'obertura de col·legis electorals, segons una enquesta de l'Ara publicada aquest diumenge. Entre els simpatitzants dels comuns, el percentatge és major, un 82%, tot i que estan dividits respecte el posicionament que ha pres el partit, 40% hi està a favor i 40% creu que hi hauria de donar "ple suport". La col·laboració de l'Ajuntament amb la Generalitat en l'1-O podria trencar el pacte de govern amb el PSC, ja que el partit dona per fet que el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, abandonarà el govern municipal si Colau obre els col·legis. Tot i això, el 58% dels votants socialistes estan a favor que l'Ajuntament faciliti el referèndum.

 

A la resta de Catalunya, sis de cada deu catalans demanen la implicació del seu alcalde, un percentatge que és més alt a les ciutats amb menys habitants. En els municipis de més de 10.000 habitants és on hi ha el suport més baix, que tot i això arriba fins al 56,3%.

 

Comentaris