El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Set agredits a Manresa mentre col·locaven una estelada al carrer
  • CA

 

Set independentistes han estat agredits aquest dilluns a la matinada mentre tornaven a col·locar l’estelada de la plaça Onze de Setembre de Manresa, al Bages. Segons ha informat Arran Manresa a través de Twitter, sis persones han estat ateses a urgències a causa d’aquest atac. Pocs minuts abans els agressors, que segons sembla han estat identificats, havien passat amb cotxe per la plaça brandant una bandera espanyola i increpant els militants independentistes que tornaven a posar la bandera.

Es dóna la circumstància que, a mitjans d’aquest mateix mes de juliol, l’estelada de la plaça havia estat despenjada, pressumptament, per un dels mateixos agressors. En cas que es confirmés aquesta circumstància, un dels agressors seria un conegut militant ultra que va sortir de la presó el passat mes de maig després de complir 11 anys de condemna per robatori amb arma de foc i tràfic de drogues. Un altre dels agressors també seria, si es confirmés la identificació, l’home que va ser detingut el passat 6 de juliol després d’agredir un membre dels CDR a prop de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada,  la mateixa comarca del Bages. Actualment es troba en llibertat condicional amb la prohibició d’acostar-se a menys de 200 metres de la seva víctima, que resideix a la mateixa ciutat de Manresa. La jutge li va imputar delictes d’odi, desordres públics i contra els drets fonamentals i s’ha de presentar als jutjats cada 15 dies.

 

Els agredits han patit diverses contusions però, pel que sembla, no hi ha cap ferit de gravetat. Aquest atac se suma als que han patit diversos ciutadans periodistes durant els darrers dies, en un moment d’especial tensió després que, divendres passat, Ciutadans anunciés l’inici d’una campanya de retirada de llaços grocs, estelades i altres símbols independentistes i en favor dels presos polítics catalans que va començar aquell mateix dia a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). El mateix partit, en un comunicat, va afirmar que era la seva manera d’obeir la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que insta a “garantir la neutralitat dels espais públics.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa