Els serveis jurídics del Parlament es neguen a publicar la moció de la CUP

El text s'ha debatut i votat en el ple del Parlament tres minuts abans que arribés la notificació del Constitucional impugnant-lo

Els serveis jurídics del Parlament de Catalunya han decidit fer cas al requeriment del Tribunal Constitucional (TC) contra la moció de la CUP sobre l’autodeterminació, malgrat que el seu primer punt ha estat aprovat amb el suport de JxCAT i ERC tres minuts abans que arribés la comunicació del tribunal espanyol. Els lletrats han decidit bandejar la controvertida moció de manera que no es publicarà en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC), tal i com es correspondria d’acord amb la votació que s’ha fet aquest dimarts en el ple de la cambra catalana.

Fonts de la presidència del Parlament han explicat a ‘El Món’ que la publicació de la moció “no és cosa de la Mesa del Parlament, sinó dels serveis jurídics”. En aquest sentit, després de la sessió del matí hi ha hagut una reunió de l’òrgan, on s’ha comunicat que els lletrats “estan apercebuts pel TC i han informat que no publicarien” el text. “El que és cosa de la Mesa és admetre a tràmit les iniciatives perquè es puguin debatre i votar, tal com ha passat”, han defensat les mateixes fonts.

 
 

Comentaris