Serret confia que la UE demanarà "diàleg" per trobar una "solució" al conflicte català

La delegada del Govern a Brussel·les assegura que la Diada és una prova que "la República catalana és una opció política que persisteix"

 

La delegada del Govern davant la UE, Meritxell Serret, confia que la Unió Europea "contribuirà" a trobar una solució al conflicte a Catalunya demanant diàleg i respecte a totes les parts". Serret creu que les institucions europees contribuiran "rebutjant qualsevol tipus de violència i aplicant vies pacífiques i democràtiques" així com demanant "negociació política". Així ho ha assegurat durant el seu discurs a la seu de la delegació del Govern a Brussel·les el dia després de la Diada a Catalunya. En la seva intervenció l'exconsellera també ha destacat que Catalunya sempre ha estat "oberta" al diàleg i que "com a nació treballarà sempre per defensar els valors europeus". Amb tot, també ha advertit que no hi haurà les condicions pel diàleg mentre els polítics i els líders socials segueixin a la presó o a l'"exili".

 

Per altra banda, Serret ha afegit que la Diada és una prova que "la República catalana és una opció política que persisteix".

 

A la convocatòria hi han assistit prop d'un centenar de persones, entre les quals l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig, o l'advocat Paul Bekaert, a més de representants de les institucions europees, com el president del Comitè de les Regions Karl-Heinz Lambertz, i d'altres delegacions.

 

"Catalunya està vivint un període complex i difícil en què Europa està involucrada, és un afer europeu", ha insistit Serret durant el seu discurs, apuntant que les decisions dels tribunals d'Alemanya i Bèlgica així com la Plataforma Diàleg-UE "ho proven". També ha destacat que hi ha líders en presó preventiva i a l'"exili" per "defensar un mandat democràtic". "Entre vostès avui hi ha els exconsellers Lluís Puig i Toni Comín, el president Carles Puigdemont i jo mateixa; som l'evidència d'aquest conflicte i la seva complexitat", ha afegit.

 

 

La delegada ha fet referència també al discurs que el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha fet davant l'Eurocambra al matí. "Com ha dit Juncker, estimar Europa és estimar les nacions, i el patriotisme és una virtut".

 

Per altra banda, Serret, ha valorat positivament el fet de "ser aquí", a la delegació, després que aquesta estigués intervinguda durant els mesos de l'aplicació del 155 arran del qual, ha dit, el seu predecessor en el càrrec, Amadeu Altafaj, "va ser cessat". "Estem desitjant treballar per l'Europa de les persones i aquest és el compromís i la tasca d'aquesta delegació", ha conclòs.

 

Comentaris