El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
SEPC i Plataforma Antifeixista exigeixen que Joves de SCC no sigui al directori d’entitats de la UAB
  • CA

 

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i la Plataforma Antifeixista han exigit a l’equip rector de la Universitat Autònoma de Barcelona que no inclogui les Joventuts de Societat Civil Catalana en el seu directori d’entitats. D’aquesta manera demanen que es desobeeixi una sentència del 17 de juliol, en la que el Jutjat Contenciós-Administratiu número 7 de Barcelona obligava a la UAB a incloure el col·lectiu al seu directori. Ratificava així la mesura cautelar adoptada pel mateix jutjat el 7 d’abril d’aquest any, en considerar que la universitat havia vulnerat els drets de “no discriminació per raó d’opinió”, de “llibertat ideològica”, de “llibertat d’expressió” i del “dret a l’educació”, a més de pagar els 600 euros de costes processals. Els dos col·lectius independentistes i antifeixistes rebutgen frontalment la decisió judicial i la presència de les Joventuts de Societat Civil Catalana, als qui acusa d’assumir una actitud “victimista” i d’impulsar una “campanya de difamació, criminalització i repressió desmesurada cap a totes aquelles estudiants que denunciem els seus vincles amb l’extrema dreta i la presència de feixistes al campus“.

 

“Organitzacions filofeixistes com JSCC no poden tenir cabuda al campus. La UAB serà la tomba del feixisme”, subratlla el comunicat conjunt de SEPC i Plataforma Antifeixista, que denuncia que des de fa 3 anys, des de l’arribada de les Joventuts de Societat Civil Catalana al campus “el col·lectiu ha iniciat una campanya de difamació, criminalització i repressió desmesurada” cap a totes aquelles persones “que ens definim com a independentistes i com a antifeixistes”. A més, denuncien el tarannà “victimista” i “desmesurat” de JSCC. A banda de nombroses aparicions a “mitjans de comunicació i institucions que sustenten el Règim del 78” o “les mostres de suport de partits i organitzacions d’extrema dreta”, indiquen que “recentment han sol·licitat reunions amb el Ministre d’Universitats espanyol i la Consellera de Coneixement, entre d’altres”. “A més, amb l’ajuda de Ciutadans, han demanat la compareixença de la rectora Marga Arboix al Parlament per explicar la falsa vulneració de drets fonamentals que denuncien”, detallen els col·lectius independentistes i antifeixistes.

  

  

“Per si tot això fos insuficient per exigir la seva expulsió del campus, també han denunciat 14 estudiants antifeixistes que s’enfronten a penes de presó per manifestar-se en contra de tots aquests fets”, han afegit al comunicat. “Per tots aquests motius, des del SEPC UAB i la Plataforma Antifeixista rebutgem la presència de JSCC al campus i exigim a l’Equip de Govern que es regeixi al principi d’autonomia universitària i desobeeixi la sentència”, conclou l’escrit, que demana novament la no inclusió de JSCC al director d’entitats de la UAB.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa