El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un sentiment de victòria s’apodera del Parlament i esclata amb crits de “llibertat”
  • CA

Un sentiment de victòria s’ha apoderat del Parlament de Catalunya aquest dijous al matí després que es conegués que la justícia europea reconeix la immunitat d’Oriol Junqueras. La informació ha trastocat el debat d’una moció de Cs sobre la banalització de la violència a TV3. El diputat d’ERC, Ruben Wagensberg, ha aprofitat la seva intervenció en el debat per informar de la decisió de Luxemburg i l’hemicicle ha esclatat amb crits de llibertat i els diputats independentsites dempeus. Wagenseberg ha demanat la nul·litat del judici, l’alliberament de Junqueras i que Puigdemont i Comín prenguin possessió del seu escó al Parlament Europeu.

Els passadissos del Parlament s’han convertit en un anar i venir de diputats de JxCAT i ERC amb cara de satisfacció i alegria. El grup parlamentari de JxCat manté ara una reunió a la cambra catalana amb el president a l’exili, Carles Puigdemont, i el conseller Toni Comín des de Bèlgica. En la reunió analitzaran les conseqüències que el cas Junqueras pot tenir per llur situació. Després d’establir la connexió Puigdemont s’ha dirigit als diputats de JxCAT assegurant-los que “la propera reunió serà a Catalunya”, en referència a Perpinyà.

Cs: “volen convertir immunitat en impunitat”

Després de la intervenció dels grups independentistes, el diputat de Cs Nacho Martín ha denunciat que els crits de llibertat i la sensació de victòria representen “un nou episodi d’institucionalització de la mentida” i ha afirmat que “és senzillament delirant que manipulin el que diu el Tribunal de Luxemburg”.

Torra s'afegeix a la celebració de la resolució del cas Junqueras (ACN)

Torra s’afegeix a la celebració de la resolució del cas Junqueras (ACN)

La intervenció de Martín ha estat rebuda amb riures i fins i tot aplaudiments per part de diputats independentistes i ha acabat fent aixecar també de la cadira els diputats de Cs per aplaudir el company.

Martín ha continuat afirmant que Junqueras “és un criminal condemnat per sedició i malversació” que ha estat “jutjat amb totes les garanties en un dels Estat de dret més garantista” d’Europa. “No pretenguin que la immunitat parlamentària es converteixi en impunitat, que és el que vostès pretenen”, ha afegit.

El diputat de Cs ha demanat als independentistes que “deixin de confondre la gent” i els ha dit que celebren haver “guanyat una victòria de vol gallinaci, que no els servirà de res, celebren una cosa que no és res”. Martín ha assegurat que la immunitat com a eurodiputat no serveix per protegir “un criminal” de fets ocorreguts abans i pels quals ha estat “condemnat”.

Els arguments de Martín, però, no han evitat que entre els diputats independentistes regnés la satisfacció i l’alegria amb corredisses i xiscles de victòria pels passadissos de la cambra catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa