El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado reacciona a la sentència: “Qui la fa la paga”
  • CA

Pablo Casado ha reaccionat a la publicació de la sentència amb un contundent “qui la fa la paga” i ha demanat a Pedro Sánchez que es comprometi verbalment a no indultar els condemnats. El líder del PP ha remarcat que això és fonamental per traslladar un missatge als polítics condemnats perquè “no hi ha impunitat”.

A més a més, ha recordat en aquest sentit que la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, alguns ministres i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, han plantejat en reiterades ocasions l’indult en cas de condemna dels líders independentistes. Casado també ha demanat que es modifiqui la llei per no permetre els indults per aquest tipus de condemnes i ha apostat per tornar a introduir al codi penal el “delicte de referèndum il·legal”.

Casado ha fet una primera valoració de la sentència de la causa del procés i ha demanat “respecte i valoració” pel treball de la sala. Ha remarcat que ara cal posar mesures per evitar que tot això no es torni a repetir i es preservi l’ordre públic en cas d’una possible “insurrecció” com, segons el popular, planteja el president del Govern, Quim Torra. No vol que es repeteixi un cas com el procés cal deixar clar, i per això s’ha dirigit al govern espanyol en funcions, que cal preservar l’ordre públic i evitar actituds violentes.

Finalment, Casado ha recordat que Pedro Sánchez “deu la seva presidència” als polítics condemnats de JxCat i ERC, i per això ha de deixar clar que “no deixa la porta oberta a aquests partits” fins i tot al PNB. El líder del PP ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa a Antena3.

Finalment, ha recordat que Pedro Sánchez “deu la seva presidència” als polítics condemnats de JxCat i ERC, i per això ha de deixar clar que “no deixa la porta oberta a aquests partits” ni al PNB. El líder del PP ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa a Antena3.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa