Sentada de periodistes al Parlament contra les agressions a la premsa

El Col·lectiu Ciutadella reclama "pedagogia" als polítics i més "contundència" en la condemna d'agressions a la premsa

El Col·lectiu Ciutadella, l'associació de periodistes polítics i parlamentaris de Catalunya, ha organitzat aquest dimecres una simbòlica protesta al Parlament en defensa de la llibertat de premsa, la llibertat d'expressió i per condemnar les nombroses agressions als professionals dels mitjans, especialment en manifestacions i mobilitzacions de tot signe polític. Els periodistes han aprofitat l'entrada de diputats al ple per fer una sentada al saló de Passos Perduts, just per on el Govern i els grups parlamentaris accedeixen a l'hemicicle. El president del Parlament, Roger Torrent, el de la Generalitat, Quim Torra, i representants de tots els partits s'han aturat amb els periodistes per escoltar la seva reivindicació.

Els professionals han demanat als polítics "més força" en la defensa de la llibertat de premsa, i una "major contundència" a l'hora de condemnar les agressions "en manifestacions del signe que siguin, treballi on treballi el periodista, i en les circumstàncies que siguin". Però sobretot han demanat a la classe política "pedagogia" i "feina prèvia" per fer entendre als manifestants de qualsevol mobilització en favor o en contra de la causa que sigui que "la premsa és un pilar essencial en qualsevol societat sana i democràtica" i ha de poder "treballar bé, lliurement i en zones segures".

 

Tots els polítics que s'hi ha apropat han coincidit a solidaritzar-se amb la premsa, en condemnar les agressions, i en comprometre's a intensificar els missatges reclamant que la feina dels periodistes ha de poder desenvolupar-se amb normalitat en qualsevol circumstància, i també en les mobilitzacions al carrer.

 

Comentaris (3)
Fat Boy Fa 3 mesos
I les agressions dels periodistes espanyols contra els patriotes catalans no mereixen cap comentari?.
JordiP Fa 3 mesos
Efectivament, la moda d'agredir periodistes i càmeres de TV la van endegar els antiprocés a les Espanyes. Després deien que a Catalunya tenim a la gent adoctrinada i fanatitzada. Ara bé: com que hi ha exaltats per tot arreu i les teles madrilenyes s'han empenyat en repartir mentides i barbaritats sobre els indepes, era cosa de dies que un o otro tirés ous sobre els periodistes "de la meseta". Per sort, les "violentes agressions" s'han quedan en empentes i escridassades.
fran bcn Fa 3 mesos
Estaré molt pendent el que passa el dia 12-O per BCN o rodalies, ja que cada any en passa una i a les tv nacionals ni tant sols s'esmenta...molts cops periodistes de TV3 han d' amagar el logo per no ser increpats.. hipòcrites !!!!