Finalment. no hi haurà cara a cara. El president de la Sala Penal ha anunciat aquesta tarda que no admet  la celebració del cara a cara entre el número dos dels Mossos,Ferran López, i el coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, encarregat de la coordinació de l’acció policial de l’Estat contra el Referèndum.

 

La petició d’aquesta prova extraordinària havia estat proposada per la defensa del llavors conseller d’Interior, Quim Forn, l’advocat Xavier Melero. El lletrat defensor considera que els dos testimonis han entrat en fragant contradicció en les seves testificals.  L’explicació de la contradicció, segons Melero, és que atesa la narració de López, De Los Cobos no va fer cap retret al pla dels Mossos durant les reunions prèvies al Primer d’Octubre.

 

De fet, en la seva testifical va negar que el número dos dels Mossos lliurés el pla operatiu dels Mossos per impedir el referèndum. Consideració que entra en especial contradicció. La defensa de Forn evidencia que De los Cobos va criticar amb ferotgia el dispositiu dels binomis -el va qualificar “d’estafa”- tot i que diversos testimonis asseguren que en va atorgar el vist i plau, sobretot López.  En cas que aquest cara a cara se celebri es poden aclarir molts dubtes, però sobretot un, si als Mossos els van parar una trampa. 

 

El president del Tribunal, Manuel Marchena, ha recollit la petició, basada l’article 729 de la Llei d’Enjudiciament Criminal així com una ampliació de la testifical amb el Coronel de la Guàrdia Civil, Mariano Martínez, amb qui va treballar durant els incidents del 19 i 20 de setembre. Però la Sala reunida aquest migdia ha anunciat abans de començar la sessió que no considerava pertinent la seva celebració per la convicció del Tribunal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa