El Senat es gasta 740.000 euros en mòbils nous

La cambra alta adjudica el contracte a Orange

440 smarts phones. Concretament, 300 de gamma alta i 140 de gamma mitjana. Aquest és el nombre de telèfons mòbils que el Senat ha adjudicat a Orange per un import de 740.622 euros. La millor oferta sengons la Mesa del Senat de les tres empreses de telefonia que s’havien presentat al concurs.

 

De fet, el pressupost de la licitació era de 984.545,00 euros. El preu total implica la compra dels aparells així com les línies corresponents de dades i veu. Segons el plec de prescripicions tècniques inclòs a l’expedient 18/2019, al que ha tingut accés El Món, el terminals mòbils que utilitzaran els senadors hauran de ser d’última generació i de gamma alta, que puguin gaudir d’una pantalla amb una densitat  de píxels mínoma de 450 punts per polsada.

 

 

Entre els serveis que haurà de garantir l’empresa licitant, destaca el de restriccions de trucades. Concretament el que anomena “llistes negres”, és a dir, la restricció de trucadesa una sèrie de números predefinits així com permís de “trucades en exclusiva a una sèrie de números predefinits, que el Senat defineix com a “llistes blanques”.  El contracte també obliga a l’empresa a tenir com a mínim un 5% del total de mòbils en stock immediat per poder substituir al moment els terminals robats o espatllats. El servei es prestarà durant 25 mesos.

 

Ateses les xifres del Senat, durant l’anyt 2018 els seus terminals van fer  662.573 trucades i van enviar 30.497 de SMS, i això que els sistemes de missatgeria més habituals són Whatsapp, Telegram i el Signal, especialment a Catalunya.

 
plataforma

Una part del plec de condicions tècniques pels mòbils del Senat Quico Sallés

 

 

Comentaris (7)
Xani Fa 1 mes
Escàndol, vergonya, insult als ciutadans. Plegueu polîtics!! Sou tots uns lladres que voleu viure del poble sense fotre brot!
Quina barra Fa 1 mes
No sé que consideren gamma mitja o alta, però la divisió dóna gairebé 2000€ per mòbil. Ni el iPhone més car val això. Cal? A més veient el nivell de moltes de ses senyories dubto que sàpiguen treure-li profit...
beeee Fa 1 mes
ahhh eso no es malversar dinero publico i ninguno se ha quejado ? pero a la gente no le subiran las pensiones i pagaremos mas impuestos eso es España
Quin estat més pocavergonya! Fa 1 mes
Sou uns lladres, pocavergonyes. País de corrupció, de vividors.
Ramon Fa 1 mes
No problem paguem nosaltres
Serafí Bandarra i Grataconys Fa 1 mes
¡Quins collons|
Joaquim Campanyà Fa 1 mes
I el salari minim a quant està?... o la pensió mínima...? ........ VERGONYA!