El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La secretària d’Economia representarà Catalunya al Consell de Política Fiscal i Financera
  • CA

La secretària d’Economia de la Generalitat, Natàlia Mas, representarà Catalunya al Consell de Política Fiscal i Financera que tindrà lloc aquest divendres a Madrid. Mas participarà, d’aquesta manera, en la trobada que reunirà la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, i els consellers d’Economia i Hisenda de les Comunitats Autònomes. Dimarts transcendia que el vicepresident del Govern i titular de la cartera catalana d’Economia, Pere Aragonès, havia decidit no assistir a la trobada, com ja ha passat en anteriors ocasions i amb anteriors governs de l’Estat.

El departament considera que, de nou, aquesta reunió multilateral només servirà perquè Montero comuniqui els objectius d’estabilitat, però que en cap cas es negocia o es té en compte les necessitats de la Generalitat o altres administracions. En un principi el Govern es plantejava enviar una representació menor amb la presència d’algun càrrec del departament, tot i que finalment s’ha decidit enviar-hi la número tres. Amb tot, Aragonès manté la seva negativa a participar de la reunió i segueix reclamant tracte bilateral.

Aquest dijous el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat al seu homòleg de la Generalitat, Quim Torra, que Aragonès reconsiderés la decisió i assistís al Consell de Política Fiscal i Financera. Torra, però, ha donat suport a la decisió del vicepresident.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa