El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Secretari de Salut Pública diu que la situació és “millor que fa deu dies”
  • CA

El secretari de Salut Pública del Departament de Salut, Josep Maria Argimon, considera que la situació per la covid-19 és “una mica millor que fa deu dies“. En una entrevista a Rac1 ha dit que una taxa d’infecció del 77 per cada 100.000 habitants i un índex de reproducció al voltant d’1 són “xifres elevades” i que cal “fer més esforços perquè baixin més“. Ha destacat que l’experiència als casals d’estiu ha estat “molt positiva” i ha dit que “servirà per al retorn a les escoles, que serà molt més massiu”. Ha defensat la reobertura dels centres educatius perquè “un país funciona si l’escola funciona” i ha destacat la importància de “l’element de socialització” de l’educació primària.

Pel que fa a la situació del Vallès Oriental i Occidental, Argimon ha dit que el que preocupa no és la taxa d’incidència actual sinó l’increment que ha experimentat “els últims dies i de manera bastant ràpida“. Els cribatges massius es començaran a fer aquest dijous. A Ripollet aquest dimarts es farà una acció informativa porta a porta i de dimecres a dissabte hi haurà una carpa de 8.30 hores a 13 hores i de 17 hores a 21 hores al Parc de la Regordosa.

A Sabadell i Terrassa no hi ha una zona tant identificada com a Ripollet. S’instal·laran carpes per les persones sense símptomes, sobretot la gent d’entre 15 i 45 anys. “Si algú té símptomes, és millor que vagi al CAP“, ha dit Argimon. Ha afegit que si aquests cribratges massius són eficaços s’aplicaran a altres territoris. Sobre la incidència de la covid-19 a Barcelona ciutat el Secretari de Salut Pública ha destacat que hi ha “una corba aplanada que fins i tot podríem pensar que baixa una mica” però ha demanat prudència.

 

“Hem de conviure pacíficament amb el virus”

Pel que fa a les restriccions Argimon ha assenayalat que “no es pot controlar la pandèmia només amb restriccions” i ha dit que “el món de la salut pública no es basa en la prohibició, sinó en el convenciment”. “Conviurem molts mesos amb aquest virus i ha de ser pacíficament. No pot ser sempre tancant espais, amb confinaments, etc.”, ha exposat.

“Nosaltres no volem sancionar”, ha afegit. Argimon ha dit que no és amb “prohibicions i sancions” que s’ha de sortir de la crisi sanitària, sinó “que la nostra vacuna és rentat de mans, mascareta, distància física amb les persones i que els retrobaments amb la família i els amics no siguin gaire amplis”, ha dit. També s’ha pronunciat sobre les restriccions impulsades pel Govern que van ser tombades pels tribunals. “Genera desconcert que uns jutges aixequin restriccions que s’han pres amb criteris epidemiològics, no entenem la resolució d’alguns tribunals”, ha indicat.

Finalment, pel que fa al partit de futbol entre el Barça i el Nàpols, Argimon ha explicat que “es podrà jugar amb normalitat”. Ha argumentat que aquesta setmana la situació és millor que la passada i ha dit que el partit “és a porta tancada i segueix tots els protocols de la UEFA, que són molt estrictes, amb un màxim de 350 persones al camp”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa