El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
SCC reitera la voluntat de reunir-se amb l’ANC per “l’agenda de tensió” d’aquesta tardor
  • CA

 

El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, ha enviat una carta a la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, en la qual lamenta que hagin declinat reunir-se “per rebaixar la tensió social” que es viu a Catalunya “posant condicions”. Rosiñol assegura que “no pot de cap manera donar indicacions a la justícia i als tribunals sobre processos en marxa”, tal com, segons ell, l’ANC sol·licita. En la missiva, signada el 7 de setembre, l’entitat reitera la seva voluntat de reunir-se amb l’Assemblea i es mostra preocupada per “l’agenda de tensió que alguns sectors plantegen per a aquesta tardor“. Per SCC “seria important acordar un marc per a la no-colonització partidista dels espais compartits”, diu en referència a la presència de símbols independentistes o que reclamen la llibertat dels polítics empresonats a l’espai públic.

 

“Les nostres entitats tenen l’obligació i el deure de contribuir a rebaixar la conflictivitat social i evitar qualsevol espurna d’enfrontament civil“, reflexiona en veu alta el president de SCC. A més, l’entitat aposta per “proclamar conjuntament la importància que té el respecte a les regles de joc de la legalitat democràtica” i vol parlar amb l’ANC de “com evitar entre tots l’apropiació absolutista de les paraules i la desqualificació global de l’adversari, així com reivindicar els drets i les llibertats fonamentals de tots els catalans sense excepció”.

 

SCC sosté que “la concòrdia civil és un bé comú que hem de preservar entre tots” i conclou la carta dient que resten “a l’espera de poder tancar una data per aquesta reunió”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa