SCC reclama la dimissió de Puigdemont i la convocatòria d'eleccions a Catalunya

L'entitat creu que el referèndum és "una mostra que el Govern continua treballant al marge de la llei i està disposat a materialitzar el seu cop d'estat"

 

 

Societat Civil Catalana ha assegurat aquest divendres en un comunicat que l'anunci fet aquest divendres de celebrar el referèndum el diumenge 1 d'octubre és "una mostra clara que el Govern de la Generalitat continua treballant al marge de la llei i està disposat a materialitzar el cop d'estat que porta mesos preparant". L'entitat creu, a més, que l'executiu del president Carles Puigdemont està "enganyant els catalans perquè no s'atreveix ni a signar ni a rubricar l'anunci que ha fet per la seva pròpia il·legalitat". És per això que SCC ha reclamat a Puigdemont que dimiteixi i convoqui "eleccions anticipades" al Parlament de Catalunya.

D'altra banda, l'entitat recorda que l'executiu català, "com qualsevol govern democràtic, té l'obligació no només de respectar els marcs legals vigents, sinó d'actuar de forma exemplar". A més, ha volgut deixar clar que el referèndum "és el reflex que la Generalitat segueix vetllant pels interessos d'una part dels catalans i no del conjunt de la ciutadania". Davant aquesta "fugida cap endavant", Societat Civil Catalana assegura que ha arribat el moment de reclamar la dimissió de Carles Puigdemont i el seu equip de Govern i que "se celebrin eleccions anticipades a Catalunya amb la intenció d'iniciar una nova etapa amb un govern que respecti la llei, que representi a tots els catalans i, per tant, que deixi de ser un instrument que fomenta la divisió i l'enfrontament entre els ciutadans de Catalunya".

 

 

Finalment, SCC ha sol·licitat al govern d'Espanya i a la resta de les institucions de l'Estat que "s'adoptin sense demora totes i cadascuna de les mesures necessàries, encaminades a garantir els drets i llibertats tots els catalans que estan posant en risc amb l'anunciat trencament de l'estat de dret".

 

Comentaris