El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
SCC presentarà la Plataforma d’Afectats pel Procés el 21 de setembre
  • CA

El nou president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha explicat que el proper dissabte 21 de setembre presentaran la Plataforma d’Afectats pel Procés per explicar que el procés independentista “ha estat molt tòxic per al conjunt de catalans”. “Volem que se sàpiga aquí, a la resta d’Europa i al món, que aquí no estem parlant senzillament d’un Estat que subjuga unes minories. No, la cosa és molt diferent, perquè aquí hi ha molta gent que s’ha sentit també subjugada i discriminada pel que és políticament correcte, per la pressió institucional i per l’independentisme”, ha afirmat en una entrevista d’Europa Press.

La voluntat de SCC és obrir aquesta plataforma als “independentistes que també poden sentir-se afectats pel procés que poden arribar a pensar que els han distorsionat alguns anys de la seva vida prometent-los coses que no es podien realitzar”. Per al nou president de SCC, ells també “són víctimes d’una estafa política”, que assegura que consisteix a prometre coses que no es poden complir i generar il·lusions que després s’han transformat en desenganys, considera.

La Plataforma serà un dels tres projectes que l’entitat preveu impulsar a curt termini, però no serà el primer, ja que el dissabte 7 de setembre realitzaran unes jornades “per la convivència lingüística” amb la participació d’acadèmics de tot Espanya i internacionals. SCC cerca amb aquesta iniciativa “repensar el model lingüístic tant a Catalunya com al conjunt d’Espanya i per aconseguir que tothom tingui reconeguts els seus drets lingüístics –els catalanoparlants i els castellanoparlants– també a Catalunya”.

“Que sigui normal a les institucions, als espais públics, i això no passa. I també al conjunt d’Espanya. Espanya també pot repensar el seu model lingüístic. Nosaltres no tenim la fórmula; per això volem obrir el debat perquè gent que sap, que ha pensat des de perspectives diverses, dialogui”, ha argumentat. Sánchez Costa vol ampliar l’entitat que presideix, per la qual cosa crida a participar els qui se senten catalans i espanyols al mateix temps, ja sigui “una mica més d’això o una mica més d’allò”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa