SCC presentarà la Plataforma d'Afectats pel Procés el 21 de setembre

El nou president vol duplicar la seva estructura en un any

El nou president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha explicat que el proper dissabte 21 de setembre presentaran la Plataforma d'Afectats pel Procés per explicar que el procés independentista "ha estat molt tòxic per al conjunt de catalans". "Volem que se sàpiga aquí, a la resta d'Europa i al món, que aquí no estem parlant senzillament d'un Estat que subjuga unes minories. No, la cosa és molt diferent, perquè aquí hi ha molta gent que s'ha sentit també subjugada i discriminada pel que és políticament correcte, per la pressió institucional i per l'independentisme", ha afirmat en una entrevista d'Europa Press.

La voluntat de SCC és obrir aquesta plataforma als "independentistes que també poden sentir-se afectats pel procés que poden arribar a pensar que els han distorsionat alguns anys de la seva vida prometent-los coses que no es podien realitzar". Per al nou president de SCC, ells també "són víctimes d'una estafa política", que assegura que consisteix a prometre coses que no es poden complir i generar il·lusions que després s'han transformat en desenganys, considera.

 

La Plataforma serà un dels tres projectes que l'entitat preveu impulsar a curt termini, però no serà el primer, ja que el dissabte 7 de setembre realitzaran unes jornades "per la convivència lingüística" amb la participació d'acadèmics de tot Espanya i internacionals. SCC cerca amb aquesta iniciativa "repensar el model lingüístic tant a Catalunya com al conjunt d'Espanya i per aconseguir que tothom tingui reconeguts els seus drets lingüístics --els catalanoparlants i els castellanoparlants-- també a Catalunya".

"Que sigui normal a les institucions, als espais públics, i això no passa. I també al conjunt d'Espanya. Espanya també pot repensar el seu model lingüístic. Nosaltres no tenim la fórmula; per això volem obrir el debat perquè gent que sap, que ha pensat des de perspectives diverses, dialogui", ha argumentat. Sánchez Costa vol ampliar l'entitat que presideix, per la qual cosa crida a participar els qui se senten catalans i espanyols al mateix temps, ja sigui "una mica més d'això o una mica més d'allò".

 

Comentaris (15)
Ramon Fa 6 mesos
Nontenc. Com pot ser que no s'hagin fet independentistes encara? Però, res, tranquils, que amb un parell més de renegades d'ERC ja segur que se n'hi fan.
Enricsvh Fa 6 mesos
Ja es veu a vindre que faran ple...uiiii com n'estan d'afectats per les mentides i per les cares d'odi....Quina colla de babaus. //*//
ramon rt Fa 6 mesos
SCC....misserable gentussa anti catalana que resideix en un païs equivocat. Son fastigossos xarnegos que volen el.liminar tot alló que ens diferencia d'aquesta podridura Ñ. Indecents !!!
Lisa Fa 6 mesos
I els afectats per els fatxes, polítics espanyols ineptes que no saben fer res més que tocar els collons a Catalunya, tenim una plataforma?
peret Fa 6 mesos
Sociedad colonial castellana
Tenen feina llarga Fa 6 mesos
Que tinguin en compte als afectats per anar a votar el 1 doctubre, per el terror patit per les ordes policials espanyoles atacant als ciutadans indefensos i que s'indemnitzi als 1060 ferits per aquestes ordes i també als afectats per la repressió policial del 27de setembre i els del 3 d'octubre. (Sobre uns trescents ferits més)
Rocacorba Fa 6 mesos
Mira qui hi ha ,, , , la ñola Ana Grau, que desprès de veure que no podia triunfar al'escenari catalá tant a premsa, radio o t.v. es va rebotar, i va ser quan va començar a les terutles de t.v. ñoles, i escriure als diaris ABC La Razón, ect. tots pro CATALUNYA. Es va veure deseguida que va marxar EMPRENYADA ! ! Bon vent i bona estada .
X*2 Fa 6 mesos
Fora la gentussa ocupant
Josep el rebel Fa 6 mesos
Cinisme espanyol. Nosaltres som els vertaders afectats dels més de 300 anys d'ocupació de Catalunyam per part del Reino de España.
Fart Fa 6 mesos
Plataforma d’afectats per un cop de ratera.
David Fa 6 mesos
Totes aquestes associacions (afectats pel proces, societat civil catalana, etc) les paguem entre tots. I no surten barates. Pagar per mentir.
Claravalls Fa 6 mesos
Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants espanyols.Fora rates franquistes de Catalunya. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
Societat Culinaria Cantonal Fa 6 mesos
Tips de les vostres parides.
Pepe Fa 6 mesos
La Plataforma d'Afectats per la Dictadura Borbónico-feixista Espanyola ja existeix. Sóm el 80%!
Berta Fa 6 mesos
SCC=Sucios Cerdos Cobardes