El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
SCC presenta deu condicions per al diàleg i “recuperar la normalitat democràtica” a Catalunya
  • CA

Societat Civil Catalana ha presentat un decàleg de condicions per al diàleg institucional i per “recuperar la normalitat democràtica” a Catalunya. Subratlla, per exemple, que aquest diàleg s’ha de produir “sempre” en el marc de la Constitució i en l’àmbit de les institucions democràtiques. O bé que “ningú té cap privilegi ni ha de tenir un dret preferencial pel fet d’haver-se saltat les lleis i l’ordre constitucional”. Un altre extrem que puntualitza l’entitat és que qualsevol debat polític sobre Catalunya “ha d’atendre i assumir” les reivindicacions dels constitucionalistes “desoïts durant més de 40 anys”. SCC planteja aquests i altres extrems en dos documents fets públics aquest dimecres per analitzar la situació a Catalunya.

En un d’aquests dos documents SCC també marca quins són, al seu criteri, els punts que cal tenir en compte per tirar endavant un diàleg “honest”, com per exemple “fer normal en les institucions el que és normal al carrer”, neutralitat de l’administració i de les institucions o “descolonització ideològica dels espais públics”. SCC també advoca per una reforma del sistema electoral català i per posar “fi” al “sistema d’immersió lingüística i de l’adoctrinament escolar”. O per fer una “despolitització” dels Mossos i per aconseguir uns “mitjans públics pluralistes”.

Altres condicions són el cessament de la “política clientelar” i fer una “auditoria” del procés, així com rebutjar la “unilateralitat” i la “violència”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa