El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
SCC defensa que per a l’indult, primer calen “disculpes”
  • CA

El president de Societat Civil Catalana, l’historiador i exdiputat del PP, Fernando Sánchez Costa, ha advertit aquest matí que abans d’entrar en el debat de l’indult, primer cal que els presos “demanin disculpes”. En la presentació de la seva campanya contra la “Diada del Procés”, a la platja de Barcelona, Costa s’ha desmarcat dels arguments que utilitza el fundador de l’entitat que presideix, Josep Ramon Bosch, que defensa l’indult com a mostra de “reconciliació”. 

Sánchez Costa ha alertat que SCC és una “entitat molt àmplia amb gent molt diversa que tenen una llibertat d’expressió que nosaltres respectem sempre, com fem amb Josep Ramon Bosch, molt estimat per nosaltres”. “El posicionament de SCC no concorda amb el de Bosch”, ha emfatitzat.

Per al president de SCC, hi ha quatre punts a tenir present per al debat de l’indult. En primer terme, considera que “cal recordar l’extrema gravetat del que vam viure a Catalunya el 2017 i el trencament de l’ordre constitucional”. En segon lloc, mostrar el màxim respecte a les decisions del poder judicial. “No volem ni privilegis ni revenges, volem que es respectin els reglaments”, ha assenyalat. 

En darrer terme, creu que “en tot cas, qualsevol escenari que es pugui produir hauria d’anar precedit d’una certa demanda de disculpes pels condemnats i no per una constant reivindicació del ‘tornarem a fer'”. “Si algú es planteja debatre sobre un indult, el més lògic és que les persones afectades fessin algun gest de reconèixer que es van equivocar i van fer mal a Catalunya, aquesta seria la premissa del debat”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa