El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sassoli ordena als eurodiputats de Vox que es “relaxin” i aquests fan bondat
  • CA

Carles Puigdemont i Toni Comín ja s’han  assegut al seu escó al Parlament europeu. Ha estat aquesta tarda, en la primera sessió plenària del 2020. La sessió ha començat reconeixent la seva condició un cop tinguin totes les credencials i ha recordat que l’escó d’Oriol Junqueras queda en suspens fins la resolució dels recursos. De fet, Sassoli ha reconegut que Junqueras ha estat eurodiputat fins el passat 3 de gener.

Però no tot ha estat un tràmit. Els diputats de Vox estaven disposats a fer-se notar. Així, el seu cap de files, Jorge Buixadé i Herman Tesch han demanat la paraula en diverses ocasions. Boixadé s’ha posat dempeus i demana constantment la paraula. Sassoli, amb calma i posat italià, li ha demanat que es “relaxés” i fes el favor de seure. “No estem en un debat”, ha argüit. De fet, Sassoli estava explicant la seva incorporació i els canvis en l’ordre del dia previstos en la jornada d’avui. 

 

Boixadé s’ha assegut a la seva butaca amb cara de circumstàncies. Tesch s’ha aixecat de l’escó i s’ha dirigit a consultar el proper moviment amb altres eurodiputats. Alguns dels eurodiputats portaven elements per fer-los veure en el plenari com alguna bandera espanyola. Finalment, els primers minuts de la sessió han passat com un mer tràmit. Fins i tot, els eurodiputats de Vox han sortit de la cambra pel passadís que envolta els dos escons assignats a Comin i Puigdemont. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa