El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sassoli assegura a Torrent que “ha pres deguda nota” del dictamen de l’advocat del TJUE
  • CA

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha assegurat al president Roger Torrent que ha “pres deguda nota” del dictamen que l’advocat del Tribunal de Justícia de la Unió Europea va emetre el passat 12 de novembre constatant que Oriol Junqueras hauria de gaudir d’immunitat i poder exercir d’eurodiputat. En una carta dirigida a Torrent, Sassoli afegeix que el Parlament Europeu “espera la sentència” del TJUE, que es pronunciarà el proper 19 de desembre.

 

Torrent va felicitar a Sassoli quan va accedir al càrrec i va instar-lo a no desentendre’s del fet que Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín no poguessin accedir a la plena condició de diputats malgrat haver estat votats per més de dos milions de persones. “Més de dos milions d’europeus s’han quedat sense veu ni representació, fet que vulnera els seus drets fonamentals i malmet la seva confiança en el sistema democràtic de la Unió Europea”, deia Torrent a la missiva.

 

Posteriorment, Torrent va enviar una nova carta a Sassoli informant-lo de la sentència del Tribunal Suprem que condemnava a cent anys de presó a dirigents polítics i socials del país per haver organitzat un referèndum i haver garantit la llibertat d’expressió al Parlament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa