El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
SAP-FEPOL denuncia “maltractament· d’Interior a l’ARRO
  • CA

El sindicat policial SAP-FEPOL, en concret la seva secció d’ordre públic,  ha emès un comunicat en defensa de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO), les unitats d’ordre públic dels Mossos, juntament amb la Brigada Mòbil.El sindicat considera que la nova instrucció de l’Operatiu Minerva de cara a les virtuals protestes per una inhabilitació del president Quim Torra tornaria a imposar l’horari de 4 x 2 dies de feina a les ARRO sense cap contraprestació i un règim constant de guàrdia. 

 

Segons SAP-FEPOL, amb la nova instrucció d’imposa “un quadrant que implica un nou trencament de la vida familiar amb la laboral sense que a més, s’hagi tractat abans amb aquelles organitzacions que representen el col·lectiu”.  De fet,  recorden a Interior que “negociar per aplicar” és “molt millor” que “imposar sense parlar”.En aquest sentit, el sindicat recorda que va interposar una demanda pel Pla Operatiu Minerva, davant del Jutjat Contenciós – Administratiu número 15 de Barcelona, després de la “crispació” que va generar el pla.  El proper 1 d’octubre està previst el judici.

Així mateix, el sindicat insisteix que les ARRO estan “esgotats de patir un greuge comparatiu per no aplicar-se-li l’Acord de Guàrdies No Presencials“. En aquest sentit, recorden que malgrat ja van viure aquesta situació i van complir, un any després ningú no els ha aportat cap sol·lució. 

En definitiva, consideren que aquest horari, a més de trencar la conciliació dels efectius, fa que únicament es pugui disposar del 66% de la plantilla, ja que cal garantir el descans del 33% restant. Per contra, el sindicat recomana “un sistema amb Guàrdies No Presencials per a les ARRO podria incrementar la força operativa en cas de ser necessari”. El sindicat rememora la “gran auditoria” d’ordre públic que proposava revisar les mesures d’estabilitat i rotació d’efectius. “No s’ha fet res”, exclama el  sindicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa