Santiago Espot: "Sóc el primer català, des de l'inici del procés, que va a l'AN despullat institucionalment"

L'Audiència Nacional ha citat a declarar el proper 7 de novembre el president de Catalunya Acció per instigar la xiulada a l'himne espanyol i a Felip VI durant la final de Copa

 

El president de Catalunya Acció, Santiago Espot, haurà d'anar el proper 7 de novembre a Madrid per declarar davant de l'Audiència Nacional per haver instigat, mitjançant un manifest, la xiulada a l'himne espanyol i a Felip VI durant la final de Copa del Rei l'any 2015. En declaracions al Món, Espot ha reconegut que "era previsible, perquè el mes d'abril es va reobrir aquest tema a la sala penal, pel manifest, del qual jo en sóc l'autor, i ells diuen que va provocar uns fets enormement dolorosos".

Per a Espot, aquesta és la primera vegada "que se li ha fet mal a Espanya", però assegura que un dels peatges que caldrà pagar per assolir la independència és "fer mal": "A vegades també hem de tenir actituds dures", sentencia. Ell ho té clar: "El motiu de la meva citació és aquest, no han pogut superar una mostra d'antiespanyolitat retransmesa per tot el món".

 

El president de Catalunya Acció no ha volgut desvetllar l'estratègia de defensa que seguirà el proper 7 de novembre: "Queda entre el meu advocat i jo, perquè ara no direm per on jugarem", però es mostra contundent: "Tornaria a fer-ho, i el que passa és molt greu, perquè sóc el primer català, des de l'inici del procés, que va a l'Audiència Nacional despullat institucionalment".

Espot recorda que ell no és ni regidor, ni diputat, ni president o expresident del Govern o del Parlament, i que no ha viscut mai de cap càrrec o sou públic: "Vaig allà com a català del poble, però no tinc un aparell de partit al darrere, ni institucional, ni associatiu".

 

 

A més, Espot té clar que l'investiguen per un delicte que fa que Espanya "retrocedeixi 200 anys en la seva història: per escriure", i constata que "Espanya actua de la manera que ha d'actuar un territori que està a punt de perdre una part". Alhora, lamenta: "Potser els que no actuem correctament som nosaltres, perquè no avancem. Ens hem de fer la pregunta de si amb sortir una vegada a l'any al carrer n'hi haurà prou per fer la independència, perquè l'Estat té la piconadora judicial en marxa".

 

Comentaris