Santiago Espot proposa 'Primàries Catalunya' com a "solució política" al 10-N

El president de Catalunya Acció explicarà aquest dilluns que hauria de fer un diputat independentista al Congrés, i ho farà al costat de Josep Manel Ximenis i Dani Planàs

"Cal que els catalans sàpiguen què hauria de fer un diputat independentista a Madrid”. Són declaracions al Món del president de Catalunya Acció, Santiago Espot, que per aquest motiu demà dilluns a les 19:30 participarà en un acte a la Sala Auditori Centre Cívic Urgell on explicarà què hauria de fer l'independentisme al Congrés dels Diputats després de les eleccions del 10 de novembre. Ho farà acompanyat de l’impulsor de les consultes d’Arenys de Munt del 2019, Josep Manel Ximenis, i del coordinador d’estratègia política de Demòcrates, Dani Planàs, tot i que cap dels tres es presentarà als comicis. 

“Els grans partits polítics catalans no volen sumar per aconseguir una unitat d’acció ni una unitat estratègica per portar a terme la independència. Aquests partits estan molt més preocupats per defensar els seus propis interessos que no els dels catalans”, ha lamentat Ximenis en declaracions al Món. És per aquest motiu que opina que “hem de ser la ciutadania que impulsi iniciatives polítiques que duguin a substituir a aquests partits en les institucions per aconseguir la nostra independència”. “I aquesta és una de les coses que explicaré aquest dilluns a Barcelona en l’acte que organitza Catalunya Acció”, ha afirmat.

 

Per la seva banda, Espot creu que “davant d’unes eleccions espanyoles on es presenten partits teòricament independentistes, cal explicar a l’elector quina hauria de ser una veritable política d’enfrontament a Espanya des del Congrés”. En aquest sentit, ha criticat que “malauradament tenim diputats que només van a fer l’‘índio’ a Madrid amb impressores a l’escó o lluint samarretes poca-soltes”.

“A Catalunya se li ha perdut qualsevol respecte a les corts espanyoles”, ha constatat també el president de Catalunya Acció, qui ha afegit que “tothom s’hi veu amb cor d’insultar-nos i humiliar-nos, mentre els nostres diputats somriuen i parlen de ‘diàleg’ i de ‘pacifisme’”. Per això, ha afirmat, “cal que els catalans sàpiguen què hauria de fer un diputat independentista a Madrid”.

 

Comentaris (5)
Dios bajó a explicar al Sr Espot cómo conseguir la independencia Fa 14 dies
Y después le entregó un silbato. Los designios de la Divina Providencia son así de inescrutables.
Graupera és un senyor espavilat i preparat però massa impacient. Fa 14 dies
Ara ha d'esgarriar cries? Què importa el que pugui arribar a significar el seu improbable representant a Madrid. Els partits no tenen en compte que cal fer pinya. No cal "marcar" territori. Si l'alliberament del país no és la prioritat... ja se'n poden anar a bord a menjar galetes!!!! Només es pot donar suport als que s'aproximen més a la unitat amb trasversalitat.
FLAMA Fa 14 dies
Encara que crec que si que s hauria de crear un unic partit, aixo s ha de fer amb temps no a corre cuita cpom ara, que l unic que fem es perdre vots com va passar a l ' ajuntament. El mes normal ara seria que s incorporessin a una de les 3 llistes, la que els hi accepti les condicions. I anar guanyant terreny.
Visca Estat Català Fa 14 dies
I que us creieu que faria Graupera al Congreso? El mateix que que JxCat o ERC, au va.
adolf Fa 14 dies
EL Sr. Espot te tota la raó, la designació de diputats per els partits obeïx a interessos que no tenen res a veure amb el seu patriotisme,mèrits,capacitat i disposició a qualsevol sacrifici. A Catalunya hi ha centenars de persones molt mes adequades que els que amb tingut aquests últims anys al Congrés i que alguns em fan avergonyir.