El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Santiago Espot es presentarà a les eleccions catalanes amb ‘Força Catalunya’
  • CA

El president de Catalunya Acció, Santiago Espot, ha decidit fer un pas endavant i presentar-se a les properes eleccions catalanes, segons ha explicat ell mateix al Món. Ho farà amb el partit Força Catalunya (FC), impulsat pel mateix Espot. Aquesta decisió ha estat provocada “per la constatació de la greu crisi de dirigents polítics que afecta l’independentisme”. Els seus impulsors consideren que “tot projecte polític està abocat al fracàs si al capdavant hi figuren persones que demostren repetidament la seva incapacitat per fer-lo avançar”, i constaten que “els darrers esdeveniments viscuts en el Parlament de Catalunya entre ERC, JxC i la CUP, i les seves polítiques esgotades i sense rumb, són la prova irrefutable d’una impotència irreversible”.

Espot és contundent: “Faig aquest pas per l’espectacle lamentable que s’està produint i per la degradació de la classe política”. Per tot això, té clar que “el seu relleu es urgent i imprescindible”. La primera intenció de Força Catalunya és “obrir les portes a tots aquells catalans que sentin l’ideal de la independència de la Nació i que es vegin amb l’ambició i la necessària disposició per esdevenir artífexs de la fundació d’un estat català independent”, però deixa clar que “no és el partit ni la plataforma personal de ningú en concret, tot i que algú hagi hagut de posar la primera pedra”.

Cap a la independència”

 

Els impulsors tenen clar que “el nostre poble té gent amb el nivell polític, personal i patriòtic suficient per a dignificar, fer creïble i portar a l’èxit l’objectiu de la independència“, però lamenten que “aquest capital humà està desaprofitat i viu al marge dels partits amb representació parlamentària”. Per tant, el partit “neix amb la voluntat d’esdevenir l’eina a través de la qual tot aquest capital pugui desenvolupar el seu gran potencial”.

Alhora, consideren que “Catalunya necessita els seus elements més compromesos i que no tinguin cap necessitat de viure ni d’un sou oficial ni de les mesquines lluites partidistes”. Creuen també que “la política catalana necessita recuperar urgentment el camí de la dignitat, el seny i la seriositat. I que la mediocritat deixi de ser la característica habitual entre els nostres representants públics”.

Així, estan convençuts que “si aquests compatriotes als quals estem cridant decideixen fer el pas, l’independentisme retrobarà la confiança i abandonarà el desconcert”. “És així com tots els catalans podran sentir-se tractats com una societat adulta i no com infants que només serveixen per anar a votar i omplir manifestacions”, afirmen.

“Fer el pas”

 

El partit defensa que “aquests catalans que integrin Força Catalunya ni prometran la lluna en un cove ni plantejaran dates i objectius que no puguin complir”, però que “parlaran amb claredat i denunciaran obertament la nostra situació de poble colonitzat. El seu compromís serà dir la veritat sobre allò que creuen que poden assolir i fer que Catalunya torni a ser respectada”.

Alhora, sostenen que “com que serà gent acostumada a saber-se guanyar la vida al marge del pressupost oficial, també seran conscients de la dificultat i dels riscos personals que comporta el compromís de jugar fort per la causa de Catalunya. Faran els possibles per esdevenir els millors models d’un independentisme suggestiu, conseqüent i guanyador”. I que “promouran l’orgull de ser català, que és la millor fórmula per guanyar adeptes a l’ideal de la independència”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa