Santi Vila: "Jo no sóc dels que somiaven en la independència"

El conseller de Cutlura diu que ha esdevingut independentista perquè "la raó" l'ha portat a ser-ho

 

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha admès aquest dijous que la independència no és "el somni" de la seva vida, en una entrevista amb el diari El Punt-Avui. "A mi se'm nota que aquesta etapa en què estem —ha afirmat el conseller— no és el somni de la meva vida". En aquest sentit, Vila afegeix: "Jo no sóc dels que somiaven en la independència. Hi he arribat arrossegat per les circumstàncies. He acabat sent un independentista racional; la raó m'ha portat a ser-ho."

 

No obstant això, el conseller diu que "per molt que m'emprenyin algunes decisions que prenem, i per molt que no estigui d'acord amb alguna estratègia o que no la comprengui, jo seré fidel al que estem fent i al president Puigdemont. Faré el que hàgim de fer". Vila assegura que no és que vagi a la seva perquè creu que és "molt fidel" però es descriu com a "crític". "Puigdemont i jo pensem de manera diferent sobre l'independentisme. Ell vincula la consecució de la independència a tenir una societat moderna, avançada i progressista. Jo, no", subratlla el conseller.

 

"Crec que el president Puigdemont aprecia la meva lleialtat des d'una certa discrepància. Perquè, si l'independentisme arriba a ser un sentiment majoritari, deu ser perquè els que no hi crèiem també ens hi hem tornat, no?", es qüestiona el conseller. Així mateix, Vila reconeix que viu la situació actual amb certa resignació: "No puc negar que ho visc amb certa resignació, que jo no ho hauria volgut així. Però ho entenc".

 

Comentaris