El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Santi Vila: “És legítim que tinguem por, però una altra cosa és deixar que ens guanyi”
  • CA

 

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha comentat aquest dimarts en declaracions a Catalunya Ràdio el cessament de Jordi Baiget afirmant que “és legítim que tinguem por” però que “una altra cosa és deixar-nos guanyar per la por”. Vila, que assumirà la responsabilitat d’Empresa i Coneixement, ha afirmat que els consellers s’han de posar “a disposició” del president, Carles Puigdemont, i “intentar no fallar-li”. A més, ha afegit, “quan ens retiri la confiança s’ha de fer un pas enrere amb disciplina”.

 

Vila ha dit que el relleu de Baiget no significa cap mena “d’evolució ideològica del Govern i no canvia ni un mil·límetre la seva ideologia”. Simplement, ha afirmat Vila, “hi ha un problema de confiança cap al conseller Baiget i, de forma més justa o més injusta, el president pren aquesta decisió [el cessament] i l’executa”.

El conseller de Cultura, per qui aquesta setmana el Govern “es juga la credibilitat i la solvència”, ha criticat la “baixa qualitat democràtica” de l’Estat espanyol i ha afirmat que el “desllorigador” de la situació podria ser una trucada de Mariano Rajoy a Puigdemont per pactar les condicions d’un referèndum a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa